Percheziții la două cabinete medicale din Timiș. Cum a înșelat un medic...

Percheziții la două cabinete medicale din Timiș. Cum a înșelat un medic atât statul, cât și pacienții

0
DISTRIBUIȚI

În această dimineaţă, poliţiştii specializați în investigarea criminalității economice din Timiș au efectuat două percheziţii pe raza județului Timiș, la sediile unei societăți, într-un dosar de înșelăciune și fals privind identitatea. Medicul care lucra în cabinetele percheziționate este suspectat că ar fi decontat anumite consultații și prescripții mediale fără ca acestea să fie de fapt realizate și fără ca pacienții să știe acest lucru.

„În această dimineață, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Lugoj, au efectuat două percheziţii pe raza localităților Brestovăț și Topolovățu Mare.


Perchezițiile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals privind identitatea. Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unui bărbat, de 58 de ani, bănuit că, în perioada 2015 – 2018, ar fi reținut fără drept cardurile de sănătate ale mai multor persoane, în scopul raportării și validării unor servicii medicale și completând registrele de consultații cu date presupuse nereale. În cauză a fost pus în aplicare un mandat de aducere, o persoană fiind condusă la sediul poliției pentru audieri”, a transmis IPJ Timiș.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 151 de carduri de sănătate și 18 registre de consultații necesare documentării activității infracționale a celui în cauză. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activității infracționale a bănuitului, precum și pentru recuperarea în totalitate a prejudiciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.