Polițiștii locali, din nou pe segway pentru a-i prinde pe șoferii care-și...

Polițiștii locali, din nou pe segway pentru a-i prinde pe șoferii care-și lasă mașinile pe pistele de biciclete, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

S-a încălzit vremea, au reapărut și polițiștii locali pe segway. Reprezentanții Poliției Locale Timișoara informează că patrulele pe aceste vehicule moderne au început de astăzi, iar alături de motoscutere și șalupa Biroului de Patrulare Navală, aduc un plus mobilitate efectivului de polițiști locali.

„Polițiștii locali care se deplasează pe segway-uri pot fi văzuți pe pistele special amenajate pentru biciclete, unde aplică sancțiuni și colante autoadezive conducătorilor auto care își parchează mașinile pe acestea”, au arătat reprezentanții instituției.

Poliția Locală Timișoara transmite că anul trecut aceste mijloace s-au dovedit eficiente, venind astfel în sprijinul bicicliștilor.


În total, au fost aplicate șoferilor care au fost surprinși cu mașinile parcate pe piste un număr de 1.214 sancțiuni.

„Reamintim că, potrivit OUG 195/2002 sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare pe piste. Poliția Locală atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor”, au informat reprezentanții instituției.

Totodată, Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni ca, în cazul în care observă nereguli sau probleme care intră în competența sa să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, iar pentru cazurile în care sunt observate autovehicule pe pistele pentru bicicliști este valabil și numărul de telefon 0356.913, linie special înființată pentru astfel de sesizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.