Preţurile apartamentelor timişorene, în creștere. În ce zonă s-au scumpit cel mai...

Preţurile apartamentelor timişorene, în creștere. În ce zonă s-au scumpit cel mai mult

0
DISTRIBUIȚI

Dacă vă gândiţi să achiziţionaţi un apartament la Timişoara va trebui să vă aşteptaţi la preţuri mai mari în zona ultracentrală, cea din Complexul Studenţesc-Stadion sau Bălcescu. Acestea au fost cartierele cu cele mai mari creşteri de preţ solicitat de proprietarii care doresc să renunţe la imobilele deţinute. Datele Imobiliare.ro arată o creştere 3,4% în zona Ultracentral-Medicină-Piața Unirii, urmat de zona Complex Studențesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion (+3,1%), Central-Bălcescu-Take Ionescu-Piața Maria (+2,3%), Girocului-Soarelui-Buziașului (+1%), dar și Lipovei-Aradului (+0,6%). Prețurile apartamentelor au scăzut trimestrul trecut într-un singur cartier timișorean, Braytim, unde a avut loc un minus de 0,2% după primele trei luni ale lui 2019.


În Torontalului prețurile au stagnat, în vreme ce creșteri ușoare au fost înregistrate în Șagului-Dâmbovița-Iosefin-Steaua (+0,1%), Circumvalațiunii (+0,3%) și Bucovina-Simion Bărnuțiu-Gării-Dorobanților-Mircea cel Bătrân (+0,5%).

Referitor la preţul pe metru pătrat, Ultracentral-Medicină-Piața Unirii este cea mai scumpă parte a oraşului, fiind mult peste Complex Studențesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion, cu peste 200 de euro pe metru pătrat, de la 1.510 la 1.300 de euro pe metru pătrat util. Zonele de pe următoarele poziții sunt, însă, mult mai apropiate ca nivel de preț: un apartament poate fi achiziționat cu 1.250 de euro pe metru pătrat în Central-Bălcescu-Take Ionescu-Piața Maria, cu 1.220 de euro pe metru pătrat în Circumvalațiunii și, respectiv, cu 1.210 euro pe metru pătrat în Lipovei-Aradului. Zonele cu cele mai accesibile apartamente din oraș nu prezintă diferențe foarte mari de preț față de aceste din urmă trei zone. Cine doreşte un apartament ar trebui să scoată din buzunar 1.160 de euro pe metru pătrat în Șagului-Dâmbovița-Iosefin-Steaua, 1.170 de euro pe metru pătrat în Braytim, 1.180 de euro pe metru pătrat în Bucovina-Simion Bărnuțiu-Gării-Dorobanților-Mircea cel Bătrân, 1.190 de euro pe metru pătrat în Girocului-Soarelui-Buziașului și, respectiv, 1.200 de euro pe metru pătrat util în Torontalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.