Prima trupă de surf-rock din România, la export. Grave For Sale concertează...

Prima trupă de surf-rock din România, la export. Grave For Sale concertează în Austria și Ungaria VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Prima trupă de surf-rock din țara noastră, Grave For Sale va susține două concerte în Austria și Ungaria, evenimentele reprezentând primele recitaluri susținute în afara României, de către trio-ul timișorean. Prima apariție în străinătate a celor de la Grave For Sale va avea loc miercuri, 8 mai, de la ora 21.00, la Coco Bar în Viena, unde vor cânta alături de trupa austriacă The Diabolical Symphony of the Mechanical Age, iar vineri 10 mai, timișorenii vor cânta alături de clujenii de la A csajod în Rocktogon Pub din Budapesta.

Grave for Sale a luat naștere în 2012 și este prima și posibil, în continuare, singura trupă românească de surf rock. „Pe lângă a fi o trupă care atinge esența sound-ului surf rock, GFS îmbogățește conștient și treptat acest sound, creând un peisaj sonor tripant, într-un sens psihedelic, impregnându-l cu sunete de synth-uri, pian electric, sunetele unei clape Bontempi găsită aruncată la gunoi, trompetă și ritmuri de tobe extrase din trip hop, wave, ajungând chiar până la down tempo doom, pe lângă elemente consacrate cum ar fi sample-uri de voce, sound de chitară scăldat în reverb și eternul ritm de tobe Too Ta Ta Too Ta.


Chiar dacă majoritatea pieselor sunt instrumentale, membrii trupei cântă pe unele piese, în măsură în care vocalul le completează și potențează. Toate piesele, precum și videoclipurile sunt produse DIY de către însăși trupă și colaboratorii săi, având ca rezultat o delicioasă amprentă lo-fi.“, spun membrii trupei în prezentarea lor.

La începutul acestui an, amatorii de rock au avut parte, de lansarea celui de-al doilea E.P. al formației, Garajo. Concertul de lansarea a materialului a prilejuit și apariția într-o nouă formulă a trupei: Bruno Mark Huțiu, Adi Ulmeanu și Tibi Mijea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.