Primăria Timişoara, sancționată de Garda de Mediu pentru mizeria din oraş. Ce...

Primăria Timişoara, sancționată de Garda de Mediu pentru mizeria din oraş. Ce amendă va plăti din banii contribuabililor FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1382641145">

Garda de Mediu Timiş a luat decizia de a-i aplica Primăriei Timişoara o amendă în valoare de 15.000 de lei pentru mizeria din oraş. Potrivit unui comunicat de presă emis de Garda Naţională de Mediu, în perioada 08 – 14 mai, comisarii instituţiei au desfăşurat un control tematic privind salubrizarea la nivelul oraşului.

„În timpului inspecției pe teren, s-a constatat că numeroase străzi, alei, parcări publice, stații ale mijloacelor de transport în comun și zone pietonale de afluență publică erau insalubre, zonele de circulatie pietonală și auto fiind partial acoperite cu deșeuri, care erau prezente și în jurul coșurilor de gunoi amplasate pe domeniul public, iar pe spațiile verzi/scuaruri existau saci cu frunze, grămezi de crengi și alte deșeuri amestecate. De asemenea, s-a constatat că nu se asigură colectarea separată, transportul și valorificarea deșeurilor și există depozitări/abonadonări de deșeuri în diferite zone”, a informat Garda Naţională de Mediu.

Ca urmare a acestor nereguli constatate, Primăria Timişoara a primit sancţiunea în valoare de 15.000 de lei. Totodată, au fost stabilite mai multe măsuri cu termene de realizare, pentru municipalitate.

Şi anume, „salubrizarea tuturor zonelor în care există abandonări de deșeuri și adoptarea de măsuri suplimentare și eficiente pentru eliminarea acestor depozitări/abandonări de deșeuri pe domeniul public (termen 14 iunie); adoptarea unor măsuri de prevenire a abandonării de deșeuri pe raza Municipiului Timișoara, respectiv identificarea proprietarilor de terenuri din zonele afectate de deșeuri și asigurarea salubrizării acestora (termen permanent, începând cu 14 mai); identificarea unei soluții pentru gestionarea biodeșeurilor generate pe raza UAT Municipiul Timișoara, având în vedere faptul că, până în prezent, nu s-a realizat stația de compostare a biodeșeurilor”.

Garda de Mediu Timiş informează că va continua controalele la operatorii de salubritate stradală de pe raza Timişoarei şi va verifica stadiul îndeplinirii măsurilor dispuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.