Primăria Timișoara, dispusă să plătească aproape două milioane de euro pentru gestionarea...

Primăria Timișoara, dispusă să plătească aproape două milioane de euro pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Consilierii locali PSD au refuzat să voteze proiectul

0
DISTRIBUIȚI

Contractul privind delegarea serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Timișoara, încheiat de către primărie cu firma Danyflor în anul 2016, expiră în luna iulie a acestui an. În aceste condiții, reprezentanții municipalității au început să facă demersuri astfel încât să aibă cine să adune câinii vagabonzi de pe străzi și în anii următori.

În acest sens, pe masa consilierilor locali a stat, astăzi, un proiect de hotărâre cu privire la „aprobarea Studiului de Fundamentare, Caietului de sarcini şi a Contractului Cadru privind delegarea gestiunii serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Municipiul Timişoara”. Asta în condițiile în care se pregătește organizarea unei licitații publice deschise pentru delegarea acestui serviciu.

Potrivit documentației care însoțește proiectul de hotărâre, Primăria Timișoara este dispusă să plătească peste opt milioane de lei, cu TVA inclus, firmei care va câștiga licitația, durata contractului fiind de trei ani.

Planurile Primăriei Timișoara au fost date peste cap, în condițiile în care proiectul de hotărâre nu a trecut în ședința de plen a consiliului local. Concret, proiectul a fost votat doar de 14 aleși, iar șapte consilieri locali s-au abținut de la vot. Ciudat a fost faptul că, în timpul ședinței, niciun consilier nu a luat cuvântul pentru a-și arăta nemulțumirea cu privire la acest proiect.

„Eu vă rog să votați pentru că rămânem fără gestiunea populației canine. Ce facem atunci? Stăm să ne muște câinii.


(…) E pe ordinea principală, ați avut tot timpul pentru observații, pentru propuneri, nu mi se pare normal să nu aprobăm un astfel de proiect care a putut fi studiat de către dvs fără nicio problemă. Chiar de data asta nu e vorba despre un proiect adus pe ordinea suplimentară”, a spus Nicolae Robu. În ciuda insistențelor edilului, proiectul a picat.

Ulterior, la finalul ședinței de plen, primarul Timișoarei i-a criticat pe aleșii locali PSD pentru gestul lor, în fața presei.

„În mod de neînțeles pentru mine, deși proiectul a fost la comisii și s-ar fi putut face observații, nu a obținut voturile grupului de consilieri PSD. O să-l punem altădată la vot și eu sper să nu se poziționeze în ideea de a crea dificultăți pentru administrația publică locală pentru a fi exploatate aceste dificultăți în plan politic. Nu mi s-a spus absolut nimic, ați văzut că nici în plen nu s-a intervenit sub nicio formă. Deci, a fost categoric o astfel de intenție, de a se crea probleme municipalității în gestiunea populației canine pentru ca apoi să se spună că nu ați reușit să contractați operator de curățenie la timp, nu ați reușit să contractați un operator de dezinsecție la timp, chit că se știe că nu noi am fost de vină nici pentru una, nici pentru alta. Noi ne-am făcut datoria, am organizat licitații, și atunci să se mai adauge, ia uite că acum nu sunteți în stare nici să gestionați populația canină, uite câinii pe stradă. Păi dacă așa gândim, eu cred că nu suntem responsabili. Din păcate, unii așa gândesc. Eu sper să-și revizuiască punctul de vedere și să voteze data viitoare, pentru că este un proiect care necesită două treimi din voturi. Noi nu avem două treimi, PNL, UDMR și PMP”, a declarat Nicolae Robu.

Primăria Timișoara s-a arătat încântată de modul în care firma Danyflor s-a ocupat de câinii fără stăpân din oraș, în ultimii ani. „Pe parcursul derulării contractului de concesiune aflat în vigoare până în luna Iulie a anului în curs, cantităţile preconizate s-au dovedit suficiente pentru o bună gestionare a câinilor fără stăpân prin ridicarea şi adăpostirea animalelor, promovarea adopţiilor şi a revendicărilor, sterilizarea şi aplicarea eutanasiei numai pentru curmarea suferinţei animalelor sau în caz de agresivitate, sesizările privind prezenţa câinilor fără stăpân fiind în scădere în ultimii 3 ani. În momentul de faţă, numărul câinilor fără stăpân adăpostiţi oscilează în jurul cifrei 530”, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.