Primăria Timișoara, pași importanți pentru ca alte două foste cinematografe să poată...

Primăria Timișoara, pași importanți pentru ca alte două foste cinematografe să poată fi readuse la viață

0
DISTRIBUIȚI

cinema timis

Primăria Timișoara a reușit să facă pași importanți în încercarea de a readuce la viață două foste cinematografe de stat din oraș.

Viceprimarul Dan Diaconu a anunțat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, că Cinema Timiș și Cinema Fratelia se află, în mod oficial, în proces de reabilitare.


Asta după ce s-a reușit publicarea documentației de licitație pentru proiectare.

„Ambele vor beneficia de transformări care să permită proiecția de film la standarde, dar și desfășurarea altor activități culturale”, a precizat Dan Diaconu.

Potrivit viceprimarului Timișoarei, și celelalte foste cinematografe din oraș se află în diverse stadii de execuție. „Cinema Victoria (Piața Bălcescu) are deja prima documentație predată, Cinema Dacia în proces de proiectare, iar pentru Cinema Studio (în proiectare), soluția va fi prezentată publicului larg, luni, în cadrul Festivalului Filmului Francez”, a adăugat Dan Diaconu.

Vă reamintim că în ianuarie 2017, Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul cu RADEF pentru recuperarea celor șapte cinematografe ale orașului, pe care acum municipalitatea încearcă să le readucă la viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.