Primarii din GRAL, întâlnire cu președintele Iohannis, la Timișoara. Despre ce au...

Primarii din GRAL, întâlnire cu președintele Iohannis, la Timișoara. Despre ce au discutat

0
DISTRIBUIȚI

Zi încărcată pentru cei 30 de primari din județul Timiș, de la mai multe partide, care s-au reunit în cadrul Grupului de Reformă și Administrație Locală (GRAL). Ieri, edilii s-au întâlnit atât cu fostul premier Victor Ponta, cât și cu președintele Klaus Iohannis.

„În cursul dimineții, o delegație a primarilor a avut o discuție despre Codul Administrativ și despre fondurile europene cu fostul premier Victor Ponta.


Președintele Pro România le-a spus primarilor că, alături de comisarul european Corina Crețu, pregătește o inițiativă prin care fondurile europene să devină mai ușor accesibile autorităților locale. Conform proiectului, organismele care se vor ocupa de programele europene vor rămâne Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR), dar se dorește ca acestea să devină autorități de management, fondurile urmând a fi accesate direct la Bruxelles, eliminându-se verigile intermediare de la București. Ideea a fost bine primită în rândul primarilor din GRAL”, se arată într-un comunicat de presă semnat de edilii din GRAL.

De asemenea, primarii din județul Timiș s-au întâlnit și cu președintele Iohannis la Muzeul de Artă din Timișoara, căruia s-au plâns de modul în care sunt tratați la nivel central. „Președintele României a aflat de la delegația GRAL că există o serie de nemulțumiri în privința felului în care sunt tratați primarii, în special în privința lipsei de consultare atunci când la nivel central se iau decizii care privesc direct funcționarea autorităților locale”, a informat GRAL.

În viitorul apropiat, primarii nemulțumiți din Timiș intenționează să aibă discuții și cu edilii din județele învecinate cu scopul de a extinde activitatea asociației la nivelul regiunii de vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.