Primarul Robu după ce un biciclist a căzut pe o pistă alunecoasă:...

Primarul Robu după ce un biciclist a căzut pe o pistă alunecoasă: „Mi s-au adus toate garanțiile că nu este necorespunzătoare această vopsea”

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a reacționat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, după ce ieri un biciclist a căzut pe o pistă, alunecând pe vopseaua umedă. Vă reamintim că bărbatul a anunțat pe Facebook că va face o plângere și le va solicita celor din primărie să șteargă vopseaua de pe piste.

Pe de altă parte, primarul Timișoarei a declarat că i s-au adus toate garanțiile că vopseaua este una conformă. Edilul susține că ar putea să nu mai vopsească pistele, doar că nu ar mai avea un aspect plăcut.

„Eu nu mai știu ce să cred. S-au făcut teste, s-au făcut măsurători, s-a folosit vopsea făcută pentru așa ceva. Ea nu e o vopsea specială pentru Timișoara, este o vopsea care se folosește și în alte părți. Nu știu dacă asta-i cauza, că mai sunt căzături de pe bicicletă și fără să fie vopsit locul unde se întâmplă căzăturile. Putem să nu le vopsim, că ne costă mai puțin și într-o perioadă nici nu am mai fost vopsite. Dar arată mult mai bine vopsite și pe deasupra ghidează mult mai bine, atrag atenția și pietonilor că pe acolo vin bicicliști și evident bicicliștilor, că le delimitează mai clar zona dedicată lor. Sunt avantaje și dezavantaje, poate că unii nu respectă viteza. Nu știu, repet, nu pot să mă pronunț.


Însă mie mi s-au adus toate garanțiile că nu este necorespunzătoare această vopsea, și în lipsa ei se întâmplă să se mai alunece”, a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, Nicolae Robu a precizat că municipalitatea a continuat să vopsească pistele, deși unii bicicliști au solicitat să nu mai facă asta, pentru că primăria ar fi responsabilă și de cum arată orașul.

„Noi avem răspunderea și asupra modului în care arată orașul și asupra modului în care-l funcționalizăm și când ți se aduc toate garanțiile că e mai bine așa, este normal să faci așa cum ți se garantează că e mai bine. Dar n-o să le mai vopsim acolo unde construcția pleacă de la zero, o să folosim asfalt colorat diferit, așa cum am și făcut de altfel. Dar unde pistele sunt amenajate pe trotuare sau pe carosabil, care există deja, acolo nu e altă soluție să le marcăm. O linie trasă nu e suficient. În fine, noi ne limităm la atât, ne convine financiar, mie nu-mi convine ca aspect, vă spun sincer. Nu știu dacă toți bicicliștii consideră la fel, că nu știu câți au căzut datorită acelei vopsele, nu știu. Am rezerve să cred că e așa, dar eu îi iau în seamă pentru că țin ca bicicliștii din Timișoara să fie cât mai mulțumiți de ceea ce le oferim. Nu putem să le oferim cât ne-am dori noi, cât își doresc ei, pentru că nu acum construim orașul, dar ne străduim să asigurăm condiții cât mai bine și cred că am dovedit asta cu toată deschiderea. O să se cerceteze puțin ce s-a întâmplat acolo, ar fi grav dacă acea căzătură s-a produs din cauza vopselei, nu ar fi deloc în regulă să se fi întâmplat așa ceva, nu mă contrazic cu nimeni. Înseamnă că cineva a dezinformat. Mie mi s-au adus toate garanțiile că s-au făcut teste de toate felurile și că acea vopsea e bună, e folosită peste tot, nu doar la noi”, a detaliat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.