Primarul Robu nu cedează: sala polivalentă trebuie realizată în Timișoara

Primarul Robu nu cedează: sala polivalentă trebuie realizată în Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

sala polivalenta

Nicolae Robu nu vrea să renunțe în disputa cu Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, în ceea ce privește locația noii săli polivalente a Timișoarei, care ar urma să aibă 16.000 de locuri. Vă reamintim că șeful CJ Timiș vrea ca acest obiectiv să se realizeze pe un teren din Giroc, în timp ce Nicolae Robu ar dori să fie construită la Timișoara, o decizie finală urmând să fie luată de Compania Națională de Investiții.

Nicolae Robu a susținut, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că nu are „niciun orgoliu” în ceea ce privește construirea sălii polivalente, dar și a noului stadion. De asemenea, edilul a precizat că și datorită lui noul stadion s-ar afla pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții.

„Eu nu pot fi mulțumit ca Timișoara să nu beneficieze de fonduri pentru un nou stadion. Evident că dacă ni se propune, nu avem nicio reținere în a accepta să-l luăm în patrimoniu, să-l administrăm, dar nu asta e miza. Nu avem niciun orgoliu. Am fi încântați să ni se anunțe că intră la finanțare noul stadion pentru Timișoara. Promisiunea mea din 2012 este că lupt pentru un nou stadion și obiectivul e pe lista sinteză la Compania Națională de Investiții în urma demersurilor mele chiar de atunci, din 2012-2013.


Eu mi-am făcut datoria pentru toate obiectivele pe care am spus că aș vrea să le realizez sau să le susțin să se realizeze în Timișoara. Pentru că o centură, un stadion, o mare sală polivalentă, astea se fac cu bani de la bugetul de stat sau prin fonduri europene obținute de ministere, că nu putem obține aici, în Timișoara, de exemplu, fonduri europene pentru centură. Nu se poate, nu ne finanțează nimeni nici sala polivalentă, nici stadion și atunci aceste obiective trebuie făcute cu bani de la bugetul de stat. Nouă nu ne ajung banii, nici pe departe nu avem cum să asumăm noi un stadion care costă peste 50 de milioane de euro sa o sală polivalentă care și ea costă în jur de 20-30 de milioane de euro, la capacitatea la care ne-am dori să existe o sală în Timișoara”, a explicat Nicolae Robu.

De asemenea, deși susține că nu are niciun orgoliu, edilul-șef nu renunță la ideea ca atât sala polivalentă, cât și noul stadion să fie realizate la Timișoara, și nu în altă parte.

„Așadar, de la bugetul de stat ar trebui să apară finanțarea acestor obiective și nu am nici cel mai mic deranj dacă se fac în Timișoara de către CNI, care a făcut stadioane și are proiecte noi de stadioane și a dovedit competențe în a gestiona astfel de obiective de investiții, și apoi să se dea în administrare la consiliul județean dacă se dorește să conteze politicul. Nicio problemă, numai să se facă în Timișoara. Toate aceste lucruri trebuie susținute și în ceea ce mă privește n-am niciun orgoliu. Ele trebuie realizate în Timișoara, ambele obiective, și să le facă Guvernul. Chiar dacă vrea să le dea, având în vedere apartenența politică, spre administrare către consiliul județean, foarte bine, n-o să am niciun cuvânt de critică. Dimpotrivă, voi lăuda faptul că se realizează acea sală polivalentă de 16.000 de locuri în Timișoara, avem o locație impecabilă pentru asta, și stadionul evident tot în Timișoara”, a precizat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.