Doi artiști timișoreni, prezenți pe albumul oficial care marchează 150 de ani...

Doi artiști timișoreni, prezenți pe albumul oficial care marchează 150 de ani de la înființarea Operei de Stat din Viena

0
DISTRIBUIȚI
Aura Twaroska este prezentă pe această ediție specială de colecție

Aura Twarowska și Alexandru Moisiuc au fost incluși într-o compilație specială numită „Jubiläumsbox” , care cuprinde zece opere, editată cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înființarea Operei de Stat din Viena. Aura Twarowska este prezentă pe această compilație cu o înregistrare live din aprilie 2013 cu Peter I. Tschaikowski: Eugen Onegin, iar Alexandru Moisiuc este prezent în Giuseppe Verdi: Un Ballo in Maschera (2016).

„Am fost anunțată de staff-ul Operei de Viena printr-o frumoasă și detaliată scrisoare că a fost creat acest album aniversar și că urmează să îmi trimită un exemplar. Este o ediție de colecție care cuprinde 10 opere, prima din 1955 si ultima din 2016.


Cu toate că mulți artisti români au cântat la Staatsoper de-a lungul anilor, în această colecție apar 4 români. soprana Ileana Cotrubas, mezzosoprana Aura Twarowska si bașii Sorin Coliban și Alexandru Moisiuc. Albumul este pus în vânzare la magazinul de muzică al Operei din Viena, Arcadia Opera Shop“, ne-a declarat Aura Twaroswska.

Pe 25 mai, celebra Operă de Stat de Viena – Wiener Staatsoper – își sărbătorește cei 150 de ani de la inaugurare alături de iubitorii teatrului liric de pe întregul mapamond. Sâmbătă, 25 mai, de la ora 19, publicul din Bucureşti şi Timişoara se alătură milioanelor de spectatori din întreaga lume care vor asista, în direct, la premiera spectacolului aniversar „Die Frau ohne Schatten / Femeia fără umbră“ de Richard Strauss. Această transmisiune în direct audio-video este oferită de Opera de Stat din Viena şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti, împreună cu partenerii lor, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi Radio România Muzical (Bucureşti), Muzeul de Artă Timişoara, Facultatea de Muzică şi Teatru a Universităţii de Vest din Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Ecoplus Internaţional – Agenția economică a Landului Austria Inferioară (Timişoara).

La Timișoara, evenimentul se va desfășura la Sala Barocă a Muzeului de Artă Timişoara (Piaţa Unirii, nr. 1), începând cu ora 18.00. Înainte de transmisiunea video, seara va fi deschisă de un recital cu arii din opera „Don Giovanni“ de Mozart, un program susţinut de studenţii Facultăţii de Muzică şi Teatru a Universităţii de Vest din Timişoara. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.