Revolta elevilor de la Liceul Baptist din Timișoara în plenul consiliului local....

Revolta elevilor de la Liceul Baptist din Timișoara în plenul consiliului local. Ce au cerut aleșilor locali FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1773412684">

Aproape 350 de elevi care învață la Liceul Teologic Baptist din Timișoara sunt revoltați pe reprezentanții primăriei pentru faptul că au lăsat terenul de sport pe care se antrenează în paragină. Astfel, astăzi, zeci de elevi din cadrul unității de învățământ au venit la sediul Primăriei Timișoara, pentru a-și exprima nemulțumirea în plenul consiliului local.

„Dorim să vă aducem în atenție starea deteriorată a bazei sportive situată pe malul Begăi, lângă podul de fier, la adresa Splaiul Tudor Vladimirescu, nr. 17A. Prin bunăvoința Primăriei Timișoara, 346 de elevi folosim terenul de sport al acestei baze din anul 2008. În fiecare zi, în jur de 100 de copii sunt nevoiți să alerge pe un teren care s-a deteriorat sever în decursul anilor, dar și în urma efectuării lucrărilor la aleea de pe malul Begăi, lucru care a dus la numeroase loviri, accidentări grave, în unele cazuri chiar fracturi, în urma cărora copii au fost transportați de urgență la Spitalul Louis Țurcanu. Solicităm efectuarea lucrărilor necesare reparării terenului prin turnarea unui strat de asfalt. De asemenea, solicităm și igienizarea imobilului aflat pe Splaiul Tudor Vladimirescu, care se află în posesia Primăriei Timișoara, deoarece prin prezența construcțiilor deteriorate și a copacilor siguranța elevilor, dar și a trecătorilor este pusă în pericol”, le-a transmis Vlad Radeș, elev la Liceul Teologic Baptist, consilierilor locali.

Pe de altă parte, primarul Nicolae Robu s-a arătat surprins, susținând că nu a fost informat cu privire la starea în care se află această bază sportivă.

„Sunt indignat să aflu că acea bază sportivă a ajuns în halul în care mi se prezintă. Mihai Costa (n.r. șeful Biroului Sport-Cultură) e aici? Nu e aici, nu e nici să vadă terenurile. I s-a umplut paharul, vă spun aici în plen. Vom interveni urgent și se va face reparația de rigoare. Putem doar să asfaltăm dacă e vorba de un teren cu asfalt, dar vom aproba un proiect și pentru aplicarea de detartrant. Vom prevedea terenul cu nocturnă și tot ce e necesar. În ceea ce privește plopii, trebuie să obținem aprobări de la Agenția de Mediu. Îi vom tăia și îi vom înlocui cu copaci care nu denivelează terenul prin rădăcinile lor. Din păcate, nu sunt în stare să-și facă datoria unii din cei plătiți pentru asta, să spună când apar astfel de situații”, a declarat Nicolae Robu.

În discuție a intervenit și Adrian Orza, consilier local independent, pentru a preciza că terenul de sport face parte dintr-un areal mai larg, în care sunt incluse și bazine de înot și câteva clădiri. „A existat un proiect în Consiliul Local Timișoara în 2012, dar a picat la vot, de reamenajare a întregului complex de acolo. Și a rămas așa. Nu este doar un singur teren de sport, este un areal mai larg. A fost un celebru ștrand pe vremea comunistă acolo, pe malul Begăi. Să nu ne limităm doar la teren, să repunem pe tapet reamenajarea întregii zone”, a afirmat Adrian Orza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.