Robotul Pepper, vedeta IT Congress 2019, la Timișoara VIDEO

Robotul Pepper, vedeta IT Congress 2019, la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Cel mai important eveniment IT multibrand din România a avut loc anul acesta în perioada 15 – 16 mai, la Timișoara. IT Congress, organizat de către ETA2U, ajunge la a – 11 – a ediție, iar peste 1.300 de persoane care împărtășesc o pasiune comună, IT-ul, s-au reunit la Timișoara.

La congresul organizat la Hotel Senator au participat principalii jucători de pe piața IT mondială: Cisco, Dell Technologies, Canon, Hewlett Packard Enterprise, HP Inc, Lenovo, NetApp, Oracle, Xerox, Excel Networking, Fortinet, Jabra GN, Kaspersky Lab, Palo Alto, Veeam, VMware, Asus, ELO Digital Office, Epson, Getac și Humanizing Technologies.

Vedeta evenimentului a fost simpaticul roboțel Pepper, prezent printre participanți pe întreaga durată a congresului. Proiectat pentru medii profesionale, acesta se integreze cât mai natural posibil, fiind un robot umanoid atrăgător și fermecător. O veritabilă legătură între canalele fizice și cele online, Pepper oferă o bogată experiență între interacțiunea dintre roboți și oameni.

„Capul de afiș în ceea ce privește noutățile a fost ținut de roboți.


Îl avem pe Pepper, un robot cu formă umanoidă care interacționează și știe să fac anumite lucruri. Destinația sa poate fi interacțiunea cu publicul larg în cadrul unei recepții, unui congres, și așa mai departe. Avem și așa numitul asistent virtual, care nu are o formă umanoidă, dar care este mobil și prin intermediul căruia pot să discut cu persoane aflate într-o altă zonă. De exemplu, eu ca director pot, plecat din țară fiind, să merg să văd care este starea liniei de producție și să discut cu oamenii cu ajutorul dispozitivului respectiv”, a declarat Stelian Câmpianu, director executiv al ETA2U, organizator al evenimentului.

O altă componentă importantă a IT Congress 2019 a fost securitatea cibernetică. „Au fost cel puțin cinci sau șase prezentări pe securitate în cadrul evenimentului. În ultimii ani, securitatea a căpătat o importanță deosebită, toată lumea vorbește despre asta, este un subiect important. Vorbim despre diverse moduri de a securiza, de la rețea până la permiterul firmei”, a mai spus Câmpianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.