Robu, îngăduitor cu blocarea străzii la evenimentul Spontan: ”Nu a fost deloc...

Robu, îngăduitor cu blocarea străzii la evenimentul Spontan: ”Nu a fost deloc inspirat să fie nevoie de restricționarea circulației”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, continuă să nege realitatea în cazul petrecerii private Spontan care, sâmbătă, a blocat strada Eugeniu de Savoya, în dreptul sediului parchetelor, fiind interzisă, ore bune, trecerea cetățenilor pe stradă de către paznicii unei firme private de pază. Întrebat dacă îi este clar ce a fost acolo, după ce, inițial, a susținut că nu știe, Robu a răspuns ”da, m-am lămurit.


Nu s-a perceput taxă de intrare acolo. Se aplică colier, nu se plătește pentru asta, ci ce se consumă. Pe de altă parte, vreau să vă spun că a fost total neinspirată alegere acelei locații. Am atras atenția city manager-ului să nu mai fac așa ceva, să fie foarte atent unde dă aprobare. Nu înțeleg nici organizatori de ce au cerut acea locație. Avem o mulțime de alte locații – Piața Țarcului sau altele. M-am informat și e un eveniment de socializare la care sunt invitați și nu plătesc decât consumația”.

Când i-am spus că am fost acolo și situația era exact pe dos, primarul a susținut că ”dacă s-a perceput taxă de acces, atunci trebuie să se plătească taxă de utilizare a domeniului public. Asta nu e treaba OPC. Evenimentul a fost aprobat în comisia de ordine publică. Eu discut principii. Pe mine mă interesează respectarea unor reguli. Dacă s-a impus taxă de intrare perimetru, să se plătească taxă de utilizare a domeniului public. Nu a fost deloc inspirat să fie nevoie de restricționarea circulației. Mi s-a explicat că au fost date acele garduri deoparte după ce am întrebat eu despre ce e vorba”.

Când Robu a fost întrebat despre legalitatea gestului de a bloca circulația cetățenilor pe domeniul public, a evitat să răspundă concret ”V-am spus că nu mi se pare normal. Pe mine m-au informat că s-a putut trece. Nu întotdeauna am încredere 100% în oamenii care îmi spun, mi-au demonstrat că nu au fost demni de încrederea mea, dar o să verific”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.