Liderul PNL Timiș, nemulțumit că partidele primesc prea mulți bani de la...

Liderul PNL Timiș, nemulțumit că partidele primesc prea mulți bani de la bugetul de stat

0
DISTRIBUIȚI


256 de milioane de lei. Aceasta este suma pe care ar urma să o primească partidele politice în acest an de la bugetul de stat. Nicolae Robu, președintele PNL Timiș, consideră că suma este enorm de mare și că fiecare formațiune politică ar trebui să-și arate forța și prin capacitatea de a strânge singură bani.

„Nu trebuie să fim mulțumiți, și nu trebuie să fim mulțumiți nu ajungând la neobrăzarea de a vrea mai mult, ci spunând că s-a greșit, că este incorect să primim așa de mulți bani.


(…) Fiecare partid trebuie să-și arate forța și prin capacitatea de a strânge el bani. Dacă comunitatea te apreciază, atunci te și sprijină legal, transparent, asumat. Așa am funcționat în filiala Timiș a PNL de când eu o conduc, din 2009, așa am funcționat în permanență. Acum sunt sume foarte, foarte mari. Sunt 256 milioane lei pe an dați partidelor de la bugetul de stat”, a declarat Nicolae Robu.

Liderul PNL Timiș a enumerat și sumele de bani pe care le va primi fiecare partid în fiecare lună. Astfel, PSD-ului i-a fost alocați peste 12 milioane de lei pe lună, PNL primește 5,5 milioane de lei pe lună, USR – 1,6 milioane lei pe lună, ALDE – 1,2 milioane lei pe lună și PMP – aproape 800.000 lei pe lună.

„În total, sunt peste 21 milioane lei pe lună, ceea ce înseamnă circa 256 milioane lei pe an. Nu mi se pare corect. Eu cred că la jumătate s-ar putea reduce această finanțare și viața partidelor ar putea să se desfășoare în condiții bune, raționale. Sunt atâtea lucruri de făcut cu bani de la bugetul național”, a explicat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.