Edilul-șef al Timișoarei, sigur că MultipleXity, un centru de 12 milioane de...

Edilul-șef al Timișoarei, sigur că MultipleXity, un centru de 12 milioane de euro, va fi finalizat până în 2021

0
DISTRIBUIȚI

multiplexity

Până în anul 2021, Timişoara ar trebui să aibă un centru de artă care va reprezenta cel mai important proiect de infrastructură culturală. Este vorba de o investiţie de 12 milioane de euro în vederea realizării MultipleXity – Centru pentru Artă, Tehnologie şi Experiment, care ar urma să fie amenajat în una dintre clădirile Societăţii de Transport Public Timişoara, pe bulevardul Take Ionescu.

„Centrul pentru Artă, Tehnologie şi Experiment MultipleXity este un proiect foarte complex, aşa ceva nu există chiar pe toate drumurile, este un obiectiv destul de greu de întâlnit în lume, nu în multe locuri de găseşte.


Acest centru reprezintă cea mai importantă moştenire care ne va rămâne la nivel de infrastructură în urma exerciţiului de Capitală Culturală Europeană din 2021 şi nu mă refer la construcţia în sine, ci la tot ceea ce înseamnă acest centru. Noi ne-am dorit să construim de la firul ierbii o nouă clădire care să găzduiască acest centru, am mizat pe un parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara pentru locaţia unde este fosta popotă, la intersecţia Oituz cu Popa Şapcă, în zona Punctelor Cardinale. Dar parteneriatul nu s-a putut materializa şi, prin urmare, se va amenaja acest centru în una din clădirile vechi pe care le avem la STPT, pe B-dul Take Ionescu”, a afirmat Nicolae Robu, astăzi, în cadrul conferinţei de la Primăria Timişoara.

Potrivit edilului-şef, deşi mai sunt o mulţime de paşi până când acest centru cultural va fi materializat, cu siguranţă MultipleXity va fi finalizat până în anul 2021.

„Am ales să organizăm un concurs de soluţii pentru acest obiectiv şi sperăm ca de data aceasta să reuşim să ducem la bun sfârşit concursul. În momentul de faţă suntem în faza de achiziţie a consultanţei şi analizăm ofertele depuse. Sunt doi ofertanţi, sper să finalizăm cu succes acest concurs de soluţii. Categoric va fi terminat până în 2021, pentru că îl realizăm într-o clădire existentă, aşa cum spuneam”, a detaliat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.