S-a dat startul reînscrierilor la grădinițe. Câte locuri sunt disponibile în Timiș

S-a dat startul reînscrierilor la grădinițe. Câte locuri sunt disponibile în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Părinții ai căror micuți frecventează o grădiniță în acest an școlar sunt așteptați, începând de astăzi, să îi reînscrie pe copii în unitatea de învățământ pentru următorul an. Ministerul Educației a informat că această etapă se va derula până în data de 17 mai, iar înscrierea copiilor nou veniți se va face începând cu data de 20 aprilie.

Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Timiș, în județul nostru sunt disponibile, în total, 19.557 de locuri, fiind propuse 778 de grupe mici, mijlocii și mari.


În învățământul preșcolar pot fi înscriși copii cu vârste cuprinse între trei și șase ani.

„Orarul reînscrierilor și, respectiv, al înscrierilor vor fi stabilite de conducerea unității de învățământ și vor fi afișate, la loc vizibil, în fiecare grădiniță, pentru informarea părinților și a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și, eventual, pe site-ul inspectoratului școlar. Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare, grupa mijlocie și grupa mică, cu respectarea prevederilor din legislația în vigoare” a informat ISJ Timiș.

În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a copiilor în învățământul preșcolar, primite de la părinți, este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și specifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.