Timişoara Saracens înfruntă pentru prima dată Baia Mare pentru un loc în...

Timişoara Saracens înfruntă pentru prima dată Baia Mare pentru un loc în finala SuperLigii. Campionii sunt foarte încrezători

0
DISTRIBUIȚI

Formaţia fanion de rugby a Banatului se pregăteşte de un nou duel „care pe care” cu marea rivală din Maramureş. De această dată lupta nu se va da însă direct pentru trofeu, ci, pentru prima dată Timişoara Saracens, în rol de gazdă sâmbătă pe „Dan Păltinişanu”, înfruntă CSM Ştiinţa Baia Mare, pentru accesul în ultimul act. În ciuda câtorva absenţe tehnicianul campioanei, Sosene Anesi, e încrezător că elevii săi vor respecta tradiţia într-un moment-cheie al sezonului.

Cele două rivale se întâlneau de obicei în finale, acolo unde timişorenii făceau legea, dar în 2019 se vor intersecta în premieră în penultimul act. „Am reuşit să aducem semifinala acasă, după două sezoane în deplasare. Vom juca contra celor de la Baia Mare. Va fi prima dată în semifinale cu ei, sperăm să trecem cu bine şi să mergem către obiectivul rămas în acest sez. Sperăm să avem o vreme bună şi să avem cât mai mulţi spectatori la stadion”, a declarat Attila Brosovszki, managerul sportiv al „sarazinilor”.

„Cred că ştim cu toţii că e o săptămână mare, un meci mare, acasă cu Baia Mare, au trecut doi-trei ani de la o semifinală acasă. E o presiune mare pe noi, pe jucători, dar sunt şi multe lucruri pozitive. Suntem entuziasmaţi. Ne datorăm nouă să obţinem o performanţă bună, avem suportul fanilor, apropiaţilor, familiei. E oportunitatea rămasă de a câştiga o finală în acest sezon… Mai avem două zile să ne pregătim bine.


Meciul în sine e o motivare suficientă şi de abia îl aşteptăm”, a spus şi antrenorul Sosene Anesi.

Timişorenii nu vor putea miza sigur pe Doge, Simionescu, Conache şi Fercu, dar majoritatea celorlalţi jucători sunt apţi fizic. „Cred că acest joc va fi unul foarte fizic în faţă. Am avut senzaţia asta ultima dată cu ei. Meritau acea victorie, cea mai mare provocare e faţă de noi. Noi trebuie să ajungem în top. Nu vrem doar trofeul, ci să avem încredere în forţele proprii. Am mai fost in situaţia asta, am câştigat multe cupe în trecut, experienţa e acolo, dar echipa din zi de meci care îşi va dori mai mult va câştiga… Am o mare încredere în jucătorii mei că vor reuşi. Plouă de o săptămână, doar azi a mai fost soare. Ne-am antrenat pe terenul 2 şi e putin moale. Dar sunt sigur că primul e bun. Nu căutăm scuze, cu jucătorii pe care-i avem, suntem încrezători”, a precizat Anesi.

„Aşteptăm sâmbăta să jucăm acasă pe Dan Păltinişanu să jucăm acasă, să câştigăm. Sperăm să fie o sărbătoare, atât în teren, cât şi în afara lui”, a completat Ulises Gamboa, „secundul” bănăţenilor. Jucătorii aşteaptă şi ei cu încredere duelul cu „zimbrii”. „Cred că până la mecul cheie care va fi sambătă, am făcut tot ce ne-a stat în putere să aducem semifinala acasă şi să jucăm alături de suporterii care ne-au urmărit peste tot… Cel mai important e ca stadionul să fie cât mai plin, cu cât mai mulţi suporteri, e cel mai important pentru mine şi colegii mei. O victorie prin care să accedem în finală ne dorim toţi”, a subliniat căpitanul Eugen Căpăţînă.

„E o semifinală acasă, ne aşteptăm să fie un meci greu, fizic, dar pivim înainte, cu siguranţă toţi ne gândim la o victorie”, a conchis Vlăduţ Popa, în rol de vicecăpitan sâmbătă.

Cele două echipe au solicitat arbitri străini pentru acest duel, dar iniţiativele au fost făcute prea târziu şi prin urmare refuzate de FRR, care nu acceptă nici ca în marea finală să nu fie oficiali autohtoni.

Semifinala Timişoara Saracens – CSM Ştiinţa Baia Mare se dispută sâmbătă, de la ora 12.00, pe stadionul „Dan Păltinişanu”. Cealaltă semifinală, CSM Bucureşti – Steaua se dispută in aceeaşi zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.