Scandal între Nicolae Robu şi liderul de sindicat al Filarmonicii Banatul: „Acest...

Scandal între Nicolae Robu şi liderul de sindicat al Filarmonicii Banatul: „Acest primar este o mare ruşine”. Care sunt noile nemulţumiri

0
DISTRIBUIȚI

A fost scandal, astăzi, pe holurile Primăriei Timişoara, între Nicolae Robu şi preşedintele Sindicatului Filarmonica Banatul, Dorel Iuga. Practic, bărbatul a venit în sediul instituţiei pentru a sta de vorbă cu edilul-şef, care însă nu a dorit să-l asculte, dând vina pe „atitudinea grupului”.

„Nu suntem un grup, suntem artişti ai Filarmonicii Banatul, ar trebui să ne trataţi cu respect”, i-a replicat Dorel Iuga primarului Robu, pe holul instituţiei. „Arătaţi-mi şi alţi artişti care fac ce faceţi dumneavoastră”, i-a răspuns edilul.

Ulterior, liderul de sindicat a declarat presei că angajaţii sunt nemulţumiţi de faptul că directorul Ioan Gârboni, care a primit recent nota zece pentru modul în care a condus instituţia, le-a transmis că nu respectă ce scrie în contractul colectiv de muncă, pe motiv că a fost obligat de Nicolae Robu să-l semneze.

„Este o mare ruşine acest primar pentru că l-a evaluat cu nota zece pe domnul director Ioan Gârboni. Ies chiar în momentul ăsta de la dânsul din birou, mi-a spus că el nu respectă contractul colectiv de muncă la nivel de instituţie pentru că a fost obligat de domnul primar să-l semneze.


Vă imaginaţi aşa ceva? Nu respectă absolut nimic. Avea 120 de zile să updateze regulamentul intern după contractul colectiv de muncă. Nu l-au făcut nici acum, am făcut o sesizare la ITM, ITM mă trimite în instanţă. Din acest punct de vedere, regulamentul intern nu mai este valabil, nu ar mai trebui să semnăm condică. Bineînţeles avem alte înţelegeri în CCMI, fişă de pontaj lunară, nu vrea să respecte absolut nimic, am venit să vorbesc frumos cu domnul primar, aţi văzut ce răspuns am din partea dânsului”, a precizat Dorel Iuga.

Preşedintele Sindicatului Filarmonica Banatul a mai adăugat că Nicolae Robu le-a transmis angajaţilor nemulţumiţi că sunt „scandalagii” şi a acuzat instituţia de lipsă de transparenţă.

„Eu tot timpul vorbesc frumos cu el. I-am adus aminte că la Adunarea Generală de la Capitală Culturală 2021 dânsul mi-a promis că se va întâlni cu mine. Nu am insistat, nu am forţat uşa. De atunci aştept, au trecut mai bine de trei luni de zile şi îmi spune că nu vorbeşte cu noi, un grup, că noi, artiştii Filarmonicii Banatul, care neavem obligaţia să mergem şi la Timfloralis să cântăm, totuşi au mers colegii mei ca să salveze concertul, dar nu ştim unde merg banii, că sunt acolo 50.000 de lei trecuţi în proiectul de management care a dispărut acum două luni de pe site-ul primăriei. A dispărut decizia prin care a fost evaluat. Deci transparenţă deloc, noi nu ştim cine a evaluat directorul nostru care a trecut prin prima grevă din istoria Filarmonicii, iar noi suntem trataţi aţi văzut cu ce respect. Suntem un grup de scandalagii, ăştia sunt artiştii Filarmonicii Banatul. eu îi reprezint, sunt liderul de sindicat al artiştilor, acestor scandalagii, care sunt colegii mei şi îşi fac treaba impecabil, de a salva situaţii şi imaginea primăriei cu acest concert Timfloralis, ca să fim acum batjocoriţi şi călcaţi în picioare de acest director, care spune că el nu vrea să respecte, că el de fapt a semnat la presiunile domnului primar acest acord. Pentru că alt acord cu dânsul nu avem, bineînţeles, pentru că nu se poate avea alt acord”, a declarat revoltat Dorel Iuga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.