Scenă extensibilă, cafenea și dotări de ultimă oră la fostul Cinematograf Victoria...

Scenă extensibilă, cafenea și dotări de ultimă oră la fostul Cinematograf Victoria din Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a început demersurile pentru a transforma încă un fost cinematograf de stat din oraș în spațiu cultural. Viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, a anunțat că peste aproximativ o lună va putea fi lansată licitația de construcție cu scopul modernizării clădirii Cinematografului Victoria, aflat în Piața Bălcescu.

În această săptămână, în plenul Consiliului Local Timișoara, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și documentația de intervenție la imobil. Fostul cinematograf va fi de nerecunoscut, la finalul lucrărilor de reabilitare.

„Noul spațiu cultural încearcă să obțină maximum dintr-o suprafață destul de redusă. Vom avea o sală de spectacole cu 200 de locuri pretabilă atât pentru proiecții cinematografice, cât și pentru alte tipuri de evenimente (teatru, concert etc.). Scena este gândită ca extensibilă, astfel că pentru cinema ea va avea o suprafață de aproximativ 40m2, iar pentru alte tipuri de spectacole – 80m2. O zonă de culise este gândită în spatele scenei, iar spațiul va mai conține o zonă expozițională și o cafenea. Dotările propuse sunt de ultimă oră”, a afirmat Dan Diaconu.

Următoarea fază presupune predarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, în aproximativ o lună, pentru ca apoi să poată fi lansată licitația de construcție.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, fostul cinema Victoria va fi transformat în spațiu cultural în urma unei investiții de peste zece milioane de lei, cu TVA inclus. Durata de realizare a lucrărilor este 20 de luni, din care opt luni reprezintă întocmirea proiectului, perioada de licitație, iar 12 luni execuția.

„Cinematograful în prezent nu este utilizat, iar anumite porțiuni se găsesc în stadiu de degradare avansată.


Se propune ca imobilul să funcționeze sub mai multe scenarii în afara celui de cinematograf – sala de spectacol devenind una cu funcțiuni multiple – sală de spectacol/ teatru/ sală de conferințe, devenind astfel un spatiu flexibil ce ar putea găzdui multiple evenimente oferind astfel o mai mare diversitate și o probabilitate de utilizare pe un termen mai îndelungat cu multiple surse de întreținere din punct de vedere economic. Pentru a putea fi realizabile aceste scenarii se propune dotarea cu echipamente de funcționare pentru videoproiecție normală – în variantă digitală – cât și în varianta 3D, de sonorizare, de preluare și mixare, de iluminat tehnologic, de sistem tiketing și de scenă mecanică”, scrie în documentația proiectului de hotărâre adoptat de Consiliul Local Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.