Sclavii, Robu și juniorii

Sclavii, Robu și juniorii

1
DISTRIBUIȚI

Recunosc. În noaptea de după alegerile europarlamentare am fost tentat să scriu la cald despre dezastrul PNL în Timișoara, transferat și la nivel județean. Tentația a fost mare. Cu 17% mai puțin față de ”partidele de mâna a doua, a treia” USR-PLUS a obținut partidul LUI, ”ultracinstitul”, ”ultralegalistul” și, desigur, muncitorul din zi până noapte pentru orașul care are tot mai multe gropi. Este cea de a doua înfrângere a PNL în Timișoara, după ce la parlamentarele din 2016, să nu uităm că PSD a fost pe primul loc, scriind istorie pentru stânga. M-am oprit, însă, să văd reacțiile.

Nicio surpriză. Nicolae Robu, cel care cu câteva zile înainte dădea cu flit ”veleitarilor” din USR și ne explica doct cum timișorenii vor aprecia realizările sale, a găsit explicația salvatoare în ”fenomenul usere plus plus” și s-a ascuns în spatele lui Emil Boc. ”Am fost eu candidat?”, a fost replica esență a liderului PNL Timiș. Care așa gândește și acționează – EL și restul. Tot ce e bine la el, tot ce e rău la alții. A fluturat amăgitor acel 53% obținut la alegerile pentru primar, uitând să spună că, în termeni reali, din total populație cu drept de vot  din Timișoara reprezintă nici 20%.

Este clar că Nicolae Robu nu își va schimba nici discursul triumfalist și arogant non-stop, inclusiv la adresa puținilor colegi de partid care au curaj să cârâie pe Facebook sau în ședințe, și nici stilul de a conduce după modelul Dragnea cu camarila sa de lingăi și frați ai crimei organizate.


O camarilă care devine tot mai agresivă și vizibilă atunci când simte pericolul de a redeveni, dacă pică jupânul, din dumnezeii orașului nimeni pe stradă. Cu multe datorii de onorat. Multe dintre ele pe la interlopi care nu uită. Mai ales când este vorba de bani și onoare. Câtă mai au și ei.

Cu un Nicolae Robu lăsat în continuare să-și facă de cap, PNL se îndreaptă cu toată viteza spre dezastru. Alegerile prezidențiale sunt mâine, iar locale poimâine, iar Timișoara nu este un cătun fără importanță în calcul politic național al oricărui strateg normal la cap. În plus, juniori în ale politicii, cei de la USR au înțeles foarte bine una dintre regulile esențiale pentru a câștiga – încăpățânarea de a-ți urmări obiectivul până în ultimul moment. Să ne amintim numai momentul strângerii de semnături pentru inițiativa ”Fără penali” când anchetatul de DNA, Nicolae Robu, a asmuțit, în primă fază, Poliția Locală pe USR-iști și a sfârșit prin a semna și el lista.

Singura soluție a liberalilor timișeni este să nu mai fie sclavii lui Robu și să găsească rapid o variantă bună pentru conducerea filialei județene, pentru că altfel dezastrul este garantat. Prin culise se ascut cuțitele și se așteaptă un semnal de la centru. Ce pare că nu înțeleg liberalii este că au nevoie cu adevărat de un lider cu abilități politice reale, nu numai cu o imagine construită obsesiv de atent în laborator, la microscop. Spun de pe acum –  înlocuirea rectorului Nicolae Robu cu rectorul Marilen Pirtea nu va însemna pentru PNL vreo mare victorie. Pirtea nu este decât un Robu mai tânăr și mai periculos, prin prisma obsesiei pentru propria imagine. Chiar dacă-i place să mascheze totul cu fardul intelligence-ului și al conexiunilor la nivel înalt.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.