Egal încheiat cu un scandal şi mai mare între SCM Politehnica şi...

Egal încheiat cu un scandal şi mai mare între SCM Politehnica şi Dobrogea Sud. Alb-violeţii au blocat favorita fără să conducă

0
DISTRIBUIȚI

Întâlnirile Timişoara – Constanţa s-au transformat în adevărate bătălii la handbal masculin. Dobrogea Sud a venit în Banat hotărâtă să-şi adjudece devreme locul în finala Ligii Naţionale, dar SCM Politehnica s-a opus puternic şi a revenit spectaculos pe tabelă, ratând chiar o victorie pe final, scor 22-22. Ultima fază a fost aprig disputată după ce banca gazdelor a cerut o lovitură de la 7 metri iar jocul s-a întrerupt din cauza unui meleu între ambele tabere. Posesia a aparţinut apoi vizitatorilor, care au încercat în van minunea în secunda rămasă din dispută.

Constănţenii, care şi-au adjudecat anul trecut cu scandal Cupa în detrimentul timişorenilor, au venit hotărâţi pe Bega să tranşeze lupta din Seria A pentru primul loc şi calificarea automată în ultimul act. Dobrogea Sud a condus aproape permanent. Iar la pauză oaspeţii aveau trei goluri avantaj pe tabelă: 13-10.

La reluare echipa de la malul mării s-a distanţat şi mai mult, până la un maximum de cinci goluri (10-15). Totuşi, elevii lui Pero Milosevic nu au cedat şi pe final s-a mizat pe o echipă neobişnuită, cu veterani, dar şi tânărul Rusu în poartă. În minutul 56 revenirea s-a concretizat printr-un 21-21 pe tabelă după golul lui Şania. Oaspeţii au revenit pe plus prin Kevic, dar Fenici a restabilit egalitatea. Rămaşi în inferioritatea prin eliminarea lui Marjanovic alb-violeţii au avut posesia în ultimul minut, dar nu au reuşit să puncteze. Şania a fost faultat de câteva ori pe aruncare.


În ultima secundă s-a ratat din nou şi a fost rândul poliştilor să faulteze. Dar jocul nu s-a reluat căci între cele două bănci a izbucnit scandalul. Pero Milosevic a cerut 7 metri. S-a format un meleu cu aproape toată lumea implicată şi s-au împărţit cartonaşe de toate culorile. Dumitrache, de la dobrogeni, respectiv Păiuş, au văzut roşii, cel din urmă l-a primit şi pe cel albastru. Pentru ca apoi antrenorul oaspeţilor Zvonko Šundovski, foarte nervos şi el, să fie eliminat.

Meciul s-a reluat după îndelungi parlamentari ale oficialilor cu o aruncare imposibilă a lui Kelic în secunda rămasă, din jumătatea proprie, dar balonul a fost respins cu piciorul de Rusu pentru siguranţă. Tânărul goalkeeper bănăţean fiind apoi îmbrăţişat de colegi.

Un alt incident a survenit după fluierul final, când Irakli Chikovani, chemat la microfonul TVR, s-a luat la harţă cu publicul, care i-ar fi strigat ceva, nu a lipsit astfel mult ca totul să degenereze. Spiritele s-au calmat în cele din urmă.

„Principalul” bănăţenilor a fost singurul antrenor care a oferit declaraţii televiziunii care a transmis meciul. Acesta a fost ca de obicei foarte vehement de-a lungul jocului, acuzând că oaspeţii sunt favorizaţi, şi a văzut mai devreme un cartonaş galben.  „Eu sunt foarte încântat de băieţii mei. Fără Sadoveac, fără Dragas, chiar şi aşa am luptat pentru acest club, am jucat fenomenal. La final a fost clar 7 metri! Nu mai avem ce vorbi. Anul trecut aici cu CSM, am avut la Fenici, a avut o ruptură de 13 centimetri şi nu a jucat apoi nici la naţională, e o ruşine… Noi am fost fairplay, noi am jucat pentru noi. Putea măcar să dea 9 metri şi aveam noi posesia până în final”, a declarat Pero Milosevic la TVR HD.

În urma acestei remize SCM Poli păstrează doar şanse teoretice pentru a prinde locul 2 în grupă şi implicit finala mică a campionatului. Handbaliştii alb-violeţi totalizând doar patru puncte după patru jocuri în play-off. Duminică, de la ora 19, bănăţenii joacă la Călăraşi, care în seara asta întâlneşte CSM-ul, grupare care se poate apropia la trei puncte de liderul din Constanţa dacă învinge cu două etape rămase de jucat.

SCM Politehnica (marcatori): Marjanovic 5 goluri, Fenici 5, Cîmpan 3, MIlosevic 3, Pribanic 3, Șania 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.