SCM Timişoara a pierdut „decisivul” cu Piteştiul şi încheie pe 6. „Leii”...

SCM Timişoara a pierdut „decisivul” cu Piteştiul şi încheie pe 6. „Leii” riscă să li se interzică participarea la seniori în următorul sezon

0
DISTRIBUIȚI

„Leii din Banat” au pierdut „finala” pentru locul 5 cu argeşenii după trei jocuri. În meciul decisiv, disputat în această seară în sala „Constantin Jude”, oaspeţii BCMU FC Argeş Piteşti au câştigat pe final, scor 79-72. SCM Timişoara e mai îngrijorată însă de eşecurile în serie din afara terenului, care ar putea duce la excluderea din Liga Naţională.

SCM şi BCMU au oferit un meci foarte strâns în cel de-al treilea duel. Oaspeţiia au condus la limită după primul sfert (23-22) şi chiar dacă s-au distanţat după al doilea sfert, când tabela indica 36-42, bănăţenii au revenit în a treia pătrime (câştigată cu 22-18). Finalul a fost foarte aprins, cu două minute înainte de final era 72-72. Timişorenii şi-au irosit însă posesiile şi ex-ul Jeremic le-a venit de hac cu o triţă, care a înclinat decisiv balanţa.

Cel mai bun marcator al întâlnirii a fost chiar Mladen Jeremic, ex-timişoreanul reuşind 23 de puncte pe terenul fostei echipe. Cătălin Baciu a fost principalul realizator pentru SCM – 18 puncte. Ceilalţi marcatori ai „leilor” au fost: Brown 16 puncte, Randolph 11, Pesakovic 8, Diculescu 6, Komatina 8, Stojadinovic 5. De la gazde au lipsit mai mulţi jucători din motive medicale.

„În primul rând s-a terminat un sezon foarte greu pentru noi. Nu am putut să facem extratransferuri, au fost şi ceva întârzieri salariale, dar cu toate acestea am fost foarte aproape de semifinale şi de Final Four-ul Cupei României. Felicitări echipei din Piteşti, a meritat victoria, am fost dominaţi la toate capitolele… au jucat mult mai bine fazele de final, importante.


Noi am luat unele decizii pripite, am forţat de afară şi nu ne-a intrat. Dacă vă uitaţi Piteştiul a avut o rotaţie de nouă jucători, noi şapte… M-am simţit bine, a fost o onoare pentru mine să lucrez alături de aceşti băieţi minunaţi, din păcate am încheiat pe locul 6, ne-am atins obiectivul, să vedem ce va fi în continuare”, a declarat Cristian Bota, „principalul” „leilor”.

„Este o victorie pe care ne-o doream, un loc 5, eu ştiu că în orice competiţie orice loc în plus e meritoriu. Lucru pe care cu siguranţă şi Timişoara şi l-a dorit… Un sezon care, chiar dacă se termină cu cel mai bun rezultat al echipei din ultimii trei ani nu suntem complet satisfăcuţi. Am trecut printr-o perioadă grea, cu multe accidentări… cu toate acestea am avut rezultate bune cu primele patru clasate. Am folosit mulţi români, îi felicit pe toţi, Tudor Gheorghe, cu cea mai mare medie de minute până acum din carieră. Are potenţial de a creşte. La fel Ciotlăuş şi Măciucă… Ne aşteaptă un sezon nou, pe care eu îl voi continua la Piteşti. Cu siguranţă trebuie să facem mai mult”, a spus Florin Nini, tehnicianul piteştenilor.

Ameninţaţi din toate direcţiile

După cum se ştie SCM Timişoara are probleme grave din cauza datoriilor către mai mulţi foşti jucători legitimaţi la BCT. Mai mult, săptămâna trecută Judecătoria Timişoara a respins contestaţia clubului în privinţa executării silite, la decizie se poate face apel. De asemenea, ieri FR Baschet a publicat o serie de hotărâri. Între acestea se arată că dacă SCM Timişoara nu rezolvă speţa sancţiunilor dictate de BAT, până la data de 15 iunie bănăţenii nu vor fi primiţi cu echipă la nivel de seniori.

„Sper să se rezolve problemele administrative, să putem continua tradiţia baschetului în Timişoara. Treaba mea e să antrenez, ştiţi despre ce e vorba, acele datorii, sper să putem continua… sunt optimist, sigur că da, ar fi păcat, ca după 33 de ani să se închidă uşa aşa, brusc”, a comentat Cristian Bota situaţia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.