Spectacol folcloric de gală, cu intrarea liberă, la Muzeul Satului din Timișoara

Spectacol folcloric de gală, cu intrarea liberă, la Muzeul Satului din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În această după-amiază, începând cu ora 17.00, la Muzeul Satului Bănăţean va avea loc un spectacol folcoric organizat în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Timiş, la care participă cei mai de seamă reprezentanţi ai folclorului bănăţean, cu cântece, jocuri şi grai din Banatul de altădată.


Este spectacolul de gală care încheie cea de-a XII-a ediţie a festivalului-concurs „Lada cu zestre”, la care au participat 62 de localităţi timişene, cu tot ce are mai reprezentativ cultura populară bănăţeană.

Participanţii la festival au luat nu mai puţin de 440 de premii iar „Marele Premiu” a ajuns la Sânnicolau Mare. Primele locuri la categoria „Laureaţi” au fost ocupate de localităţile Deta, Giarmata şi Checea iar la categoria „Zestrea Timişului”, câştigătoare sunt localităţile Făget, Voiteg şi Pişchia.

Gala folclorică din această dupa-amiază include în program cele mai reprezentative momente ale festivalului, la care au fost invitate localităţile Sânnicolau Mare, Deta, Giarmata, Dudeştii Noi, Jimbolia, Făget, Pişchia, Checea, Voiteg, Cenad, Ghilad şi Tomeşti iar invitat special este comuna Ghiroda, câştigătoarea ediţiei anterioare.

Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.