Spitalul Județean Timișoara va avea una dintre cele mai moderne unități de...

Spitalul Județean Timișoara va avea una dintre cele mai moderne unități de primiri urgențe din țară, cu bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

UPU judetean

La Spitalul Județean Timișoara va fi realizată una dintre cele mai moderne unități de primiri urgențe din țară. Astăzi, în prezența ministrului Dezvoltării Regionale, la sediul Consiliului Județean Timiș, a fost semnat contractul de finanțare prin care unitatea de primiri urgențe va fi modernizată cu bani europeni, prin Programul Operațional Regional.

„Valoarea totală a proiectului este 6,9 milioane de lei, cu o contribuție de 3,4 milioane de lei reprezentând 50% contribuția UE și 48% contribuție de la bugetul de stat, iar contribuția Consiliului Județean Timiș este de 216.000 lei”, a detaliat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Potrivit directorului Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina, investiția este deosebit de importantă, în condițiile în care toate cazurile grave din vestul țării ajung la unitatea de primiri urgențe.

„Unitatea noastră de primiri urgențe arăta în urmă cu trei ani de zile într-o formă care nu făcea cinste nici unei unități de primire dintr-o țară a UE, motiv pentru care sprijinul financiar oferit de Consiliul Județean Timiș a dus la o primă modernizare.


Suntem de această dată în postura de a beneficia de o investiție de 4,5 milioane lei pentru a crea o unitate ultramodernă de primiri urgențe. Deservim întreg municipiul, județul și partea de vest a României, toate cazurile grave, complexe, complicate ajung la Timișoara și sunt tratate de specialiștii noștri. Această investiție era absolut obligatorie, necesară. Astăzi se semnează contractul de finanțare. Este vorba despre o modernizare, o extindere, despre o dotare cu aparatură medicală de ultimă generație care sunt convins că vor face din unitatea noastră de primiri urgențe, va deveni probabil una dintre cele mai moderne, dacă nu cea mai modernă de primiri urgențe. Sperăm să demarăm cât de repede lucrările astfel încât să devină funcțională în cel mai scurt timp cu putință”, a declarat Marius Craina.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Timiș, în cadrul proiectului european va fi construit un corp nou cu o suprafață la sol de 355 mp și o suprafață desfășurată de aproape 800 mp, cu subsol, parter și etaj. La parter, se va amplasa o cameră pentru accesul ambulanțelor și o sală nouă de așteptare. De asemenea, vor fi create spații de decontaminare și deparazitare, camere de recepție și triaj, cât și grupuri sanitare. La etaj, va fi creată și o sală de curs. Investiția va permite și schimbarea destinației unor spații administrative existente în cabinete de consultații, de mică chirurgie și de ginecologie, cu refacerea finisajelor.

Durata contractului este de 25 de luni, dintre care șase luni de proiectare și 19 luni pentru execuția lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.