Stadionul „Dan Păltinișanu” va fi demolat în această toamnă, dar nu este...

Stadionul „Dan Păltinișanu” va fi demolat în această toamnă, dar nu este sigur că noua arenă va fi gata până în 2021. Anunțul vicepremierului Suciu FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Vicepremierul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, efectuează, astăzi, o vizită în județul Timiș. Pentru început, vicepremierul a vizitat stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara, unde a anunțat că acesta va fi demolat în această toamnă, urmând să se construiască altul prin Compania Națională de Investiții. Vasile-Daniel Suciu a ținut să dea vina pe primarul Robu că îngreunează evoluția lucrurilor, în condițiile în care ieri, în ședința de consiliu local, un proiect aflat pe lista suplimentară cu privire la cedarea unei suprafețe de 5.000 de mp din zonă a fost retras de pe ordinea de zi de către Nicolae Robu.

„Eu știu că ieri, în ședința de consiliu local a municipiului Timișoara, trebuia să fie un proiect de hotărâre care se referea la un teren de 5.000 mp pe care primăria trebuia să îi cedeze, să-i transfere, să reglementeze situația juridică pentru ca acest stadion să poată fi refăcut. Am înțeles că ieri domnul primar a retras acel proiect de hotărâre, nu știu dacă din interese politice sau pentru că a aflat că ajung și eu astăzi la Timișoara. Este mai puțin important, dar aștept de la domnul primar și de la consilierii locali din municipiul Timișoara să rezolve această problemă și sunt convins că cei de la consiliul județean să adopte acea hotărâre de consiliu județean, să facă demersurile și să demoleze stadionul, iar ulterior Compania Națională de Investiții, Ministerul Dezvoltării Regionale, va reconstrui acest stadion. Lucrurile sunt extrem de simple. Este un subiect care a trenat de prea multă vreme, multă lume așteaptă acest stadion, orașul Timișoara așteaptă acest stadion și chiar vreau să închidem subiectul. Aștept de la primarul municipiului Timișoara să rezolve partea pe care o are, cei 5.000 mp, și de acolo încolo, în această toamnă stadionul va fi demolat, va fi liber de sarcini, va fi eliberat terenul, iar ulterior CNI să facă licitația și construcția stadionului”, a detaliat vicepremierul.

Vasile-Daniel Suciu a precizat că noul stadion al Timișoarei va avea aproximativ 32.000 de locuri, iar imediat după soluționarea procedurilor juridice, se va face licitația pentru studiul de prefezabilitate și de fezabilitate, tema de proiect și apoi se demarează licitația.

Întrebat dacă noul stadion va fi finalizat până în anul 2021, vicepremierul nu a dorit să ofere un răspuns concret. „Nu vreți mai bine să vedem pe masă că fiecare își îndeplinește partea pe care o are? Mie nu-mi place să dau termene nerealiste sau să se rămână doar cu termenele. Dacă avem precedentul stadioanelor de la Steaua, Rapid, care se reconstruiesc pentru UEFA 2020, cred că un termen realist pentru un asemenea obiectiv este maxim doi ani de zile. Stadionul va fi omologat și sper ca tradiția fotbalistică a Timișoarei să mai ofere acestui oraș și meciuri de cupe europene aici”, a declarat Vasile-Daniel Suciu.

Vicepremierul a mai precizat că nu se pot face mai multe demersuri pentru realizarea noului stadion și apoi actualul să fie demolat, pentru că „CNI trebuie să preia acest obiectiv liber de sarcini, cu stadionul dărâmat”, dar și că se pregătește o modificare la Legea achizițiilor publice, astfel încât să înceapă lucrările mai repede la obiective.

„Am pregătit să intrăm în ședința de Guvern de săptămâna asta sau de săptămâna viitoare cu o modificare radicală la Legea achizițiilor publice, astfel încât piedici să nu se mai întâmple.


Contestațiile la licitații întârzie foarte mult unele proiecte. După 30 de zile, indiferent dacă există sau nu contestații, constructorul desemnat va demara lucrările, iar ulterior, dacă în instanță firma care a contestat are câștig de cauză, va fi despăgubită, dar nu la valoarea întregii investiții, ci la valoarea profitului pe care l-ar fi putut să-l obțină. De asemenea, acest prejudiciu nu va constitui prejudiciu la bugetul de stat. Nu am venit aici doar ca să mă întâlnesc cu dvs, vreau să facem stadionul de la Timișoara și îl vom face, dar aștept reglementarea juridică. Proiectul de hotărâre de Guvern va fi adoptat cu aprobarea indicatorilor atunci când va fi reglementată situația juridică”, a adăugat vicepremierul.

Acesta a fost întâmpinat în fața stadionului de către activistul civic Cristi Brâncovan, care i-a atras atenția asupra faptului că Timișoara nu are un stadion nou și nici un spital regional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.