Tentativă nereușită de schimbare a lui Alin Popoviciu din funcția de secretar...

Tentativă nereușită de schimbare a lui Alin Popoviciu din funcția de secretar general al PNL Timiș. Ce tactică au aplicat Robu și Falcă

5
DISTRIBUIȚI

lansare candidati pnl timis 2016 alin popoviciu 2

Scandal, astăzi, la prima ședință a Biroului Permanent Județean al PNL Timiș după rezultatul de la alegerile europarlamentare, unde au ajuns pe locul doi și la nivel județean după ce în Timișoara liberalii au fpst umiliți de USR-PLUS care a avut un avans de 17 procente. Nemulțumiții din filială nu au avut curajul să-l atace direct pe primarul Timișoarei și președintele organizației județene, Nicolae Robu, ci l-au luat în vizor pe secretarul general, Alin Popoviciu.

Surse din cadrul PNL Timiș au declarat pentru PRESSALERT.ro că primul care i-a cerut demisia lui Popoviciu a fost președintele organizației de tineret Cosmin Șandru. Acestuia i s-au alăturat deputații Ben Oni Ardelean și Pavel Popescu,  Sorina Ciurlea, Raul Ambruș și Ciprian Trocan, fostul consilier personal al lui Robu, acum director în Primăria Timișoara. Secretarului general i s-a reproșat modul în care se comportă cu oamenii din partid, dar și lipsa de strategie.


Imediat în apărarea lui Popoviciu au sărit mai mulți primari apropiați ai acestuia, dar și Nicolae Bitea și Cosmin Buboi. Apărătorii secretarului general au susținut că nu este momentul să se facă schimbări în conducerea partidului și nu sunt motive. Alin Popoviciu s-a apărat susținând, ca și în declarația pe care a făcut-o anterior pentru PRESSALERT.ro, că în județ a câștigat cu 12% peste USR-PLUS.

Altă dată extrem de tranșant cu colegii de partid, Nicolae Robu a fost de data aceasta mult mai împăciutor, după rezultatele catastrofale din Timișoara, a susținut că nu se impune schimbarea lui Popoviciu pentru că a avut rezultate bune, că trebuie făcută o analiză la nivel județean despre cum a ajuns PNL pe locul doi și i-a recomandat secretarului general să-și schimbe atitudinea. Cosmin Tabără i-a reproșat lui Robu că rezultatele dezastruoase din Timișoara au fost influențate și de relațiile proaste cu presa și de faptele apropiațiilor săi. S-a discutat despre conflictul de pe Facebook dintre Ioan Nasleu, Cătălin Iapă cu Martin Chira, care i-a cerut demisia lui Robu și a conducerii PNL Timiș.

În sprijinul lui Robu a sosit și proaspătul europarlamentar Gheorghe Falcă, pe la mijlocul ședinței. Acesta a ținut un discurs triumfalist despre alegerile câștigate de PNL și și-a îndemnat colegii să sărbătorească victoria. După cinci ore de discuții aprinse, Nicolae Robu nu a supus la vot propunerea de demitere a lui Alin Popoviciu, iar ședința s-a încheiat după ce Falcă și-a îndemnat colegii să meargă la o bere.

 

 

 

 

5 COMENTARII

  1. EI NE CONDUC! CELELALTE PARTIDE N-AU NIMIC ÎMPOTRIVA ACESTORA, PROBABIL PENTRU CĂ TOŢI JOACĂ ÎN ACEEAŞI HORĂ. ÎN TIMIŞOARA NU EXISTĂ OPOZIŢIE. SUNT O ECHIPĂ COMPLEXĂ….DE STĂPÂNI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.