Terenul transformat în parcare de către polițiștii locali ar putea fi utilizat...

Terenul transformat în parcare de către polițiștii locali ar putea fi utilizat din nou de copii. Robu: „Poate că am greșit, fiind dezinformați”

0
DISTRIBUIȚI

baza electrica

Terenul sintetic al Bazei Electrica, transformat în parcare pentru polițiștii locali, ar putea fi utilizat din nou de copiii care se antrenau pe el. Ieri, pe masa aleșilor locali, în plen, a stat o adresă a Asociației Club Sportiv Electrica 1929 Timișoara, referitoare la plângerea prealabilă formulată împotriva hotărârii de consiliu local prin care terenul a fost transferat de la Societatea de Transport Public la Poliția locală, în urmă cu aproximativ două luni.

Doar că aleșii locali, în urma unor discuții, au preferat să se pronunțe asupra adresei abia săptămâna viitoare, în următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara, la solicitarea lui Nicolae Robu. Asta după ce activistul civic Cristi Brâncovan a atras atenția în plen asupra unor probleme din zonă.

„Studiind mai atent alte terenuri din zonă cu destinație sportivă, respectiv stadionul UMT și sala de sport a UMT-ului, am observat că acestea, prin proceduri asemănătoare, au fost scoase din destinația asta sportivă, prin emiterea de certificate de urbanism, chiar planuri urbanistice zonale, în ciuda interdicției. În sala de sport de la UMT s-a făcut Profi, nu e normal, amândouă erau cu destinația trecută în CF. Acum, fie din omisiune fostul director al RATT, fie cu rea credință, ca apoi să nu existe interdicția asta dată de Legea sportului, el n-a trecut în cartea funciară, dar acolo sunt terenuri de sport. E păcat, mai ales în contextul ăsta, în care se scot din patrimoniul sportiv o grămadă de lucruri, să mai scoatem și un teren agățându-ne de chestia asta. De ce să ne batem joc de copiii aceștia?”, a afirmat Cristi Brâncovan.

Nicolae Robu a ținut să ia cuvântul pentru a se apăra că a fost de acord ca terenul să fie utilizat de Poliția Locală Timișoara după ce a fost informat că spațiul nu este utilizat.


„Eu am fost de acord cu schimbarea de destinație a unei baze care nu figurează ca bază sportivă, amenajată în condiții ilegale, fără autorizație, după ce mi s-a spus că sunt filmări și dovezi că acel teren nu este utilizat pentru sport. Dacă aș fi avut dovada că este utilizat cu adevărat pentru sport, chiar în condițiile în care a fost făcut fără autorizație, nu aș fi fost de acord cu desființarea lui”, a precizat edilul-șef.

„La terenul respectiv, domnul director al poliției locale nu permite accesul acolo, își parchează mașinile și după aceea vă induce în eroare pe dvs, arătându-vă imagini cum că nimeni nu e curios de acel teren”, i-a răspuns Cristi Brâncovan.

În discuție a intervenit și un reprezentant al Asociației Club Sportiv Electrica, care l-a rugat pe edil să-i sprijine, astfel încât terenul transformat în parcare de către polițiștii locali să poată fi utilizat din nou de copii pentru a se antrena.

„E impardonabilă parcarea mașinilor pe acel teren, i-am muștruluit pentru asta. O să mai analizăm să vedem, poate că am greșit, fiind dezinformați, nu știu. Informațiile erau așa cum le-au prezentat aici cu toată sinceritatea, dar vă spun că am o strângere de inimă, nu exclud ca informațiile să nu-mi fi fost transmise cu acuratețe”, a adăugat Nicolae Robu.

Ulterior, primarul Timișoarei a declarat presei că va merge personal pentru a vedea cu proprii ochi care este situația.

„Este posibil să se întoarcă copiii la Electrica, nu exclud. Este posibil însă să nu fi primit informațiile corecte și de aceea eu am cerut să lăsăm tranșarea situației pentru ședința viitoare, ca între timp eu să mă pot informa în mod nemijlocit. O să merg personal și vreau să văd dacă acel teren este cu adevărat folosit, pentru că eu nu vreau să desființăm baze sportive, chiar ilegal construite, pentru că este nevoie de cât mai multe condiții pentru sport în orașul nostru. Voi verifica și dacă se confirmă că părinții care îmi sesizează că nu e așa și că acel teren este folosit de copii, atunci sigur că voi propune consiliului să anuleze decizia luată și să păstrăm acel teren ca teren de sport. Săptămâna viitoare se tranșează”, a afirmat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.