Timişoara Saracens nu a reuşit să-şi ia revanşa în faţa CSM-ului. Campioana...

Timişoara Saracens nu a reuşit să-şi ia revanşa în faţa CSM-ului. Campioana a condus foarte puţin timp pe tabelă la Bucureşti

0
DISTRIBUIȚI

Rugbiştii de la Timişoara Saracens au cedat de „1 Mai” în restanţa de pe terenul puternicei CSM Bucureşti. Formaţia din Capitală, care şi-a adjudecat recent Cupa României în faţa bănăţenilor, s-a impus cu 21-16 şi a preluat şefia SuperLigii.

Jocul s-a disputat pe un vânt puternic, cu toate acestea majoritatea loviturilor de pedeapsă au fost concretizate. După primele 15 minute scorul a devenit 3-3, cu Vlaicu prim marcator dintr-o penalitate, urmat de Luke Samoa, de partea cealaltă.

Primul eseu al întâlnirii a fost reuşit de ex-timişoreanul Tangimana Fonovai în contul gazdelor, după o pătrundere în forţă pe zonă centrală. Vlaicu a transformat pentru 3-10 şi CSM-ul părea că se distanţează.

Replica „sarazinilor” nu a întârziat însă iar Samoa a redus din diferenţă înainte de pauză, 6-10 tot dintr-o lovitură de pedeapsă.

Timişorenii au insistat mult din startul părţii secunde şi au primit mai multe lovituri de pedeapsă pe care le-au jucat la mână.


Gazdele au ajuns să evolueze şi în 13 jucători după două cartonaşe galbene. În cele din urmă oaspeţii au primit, cu greu, un eseu de penalizare după greşelile repetate ale bucureştenilor.

Transformarea lui Samoa a însemnat un avantaj de trei puncte pentru Timişoara Saracencs (13-10), anulat însă rapid dintr-o „penalitate” marca Vlaicu. Tot „Americanul” a făcut 16-13 pentru CSM dintr-o execuţie asemănătoare. Pe final din dorinţa de a ataca rapid, bănăţenii au reluat jocul cu o eroare iar Vaovasa a scăpat şi a înscris un nou eseu, decisiv. Vlaicu a ratat de această dată marcarea celor două puncte suplimentare, iar tabela arăta 21-13 pentru gazde.

„Sarazinii” au încercat un nou eseu la ultimele atacuri, dar din nou amfitrionii au blocat cu riscul mai multor penalităţi. Meciul s-a încheiat după ce timişorenii s-au decis să trimită la buturi prin Samoa, care a stabilit şi scorul final: 21-16 pentru gazde. Acestea trecând pe primul loc în detrimentul Stelei.

Următorul meci al „leilor”, clasaţi pe 3, va avea loc pe terenul celor de la Tomitanii Constanţa, sâmbătă, 4 mai, de la ora 12.00, în runda a 13-a a sezonului regulat.

Timişoara Saracens: Taupaki, Căpăţînă (cpt.), Pungea, Popârlan, I. Mureşan, Morrison, Tătăruş, D. Lazăr, Rupanu, Samoa, Moala, Manumua, Popa, Zaharia, Shennan. Rezerve: Sabău, Halalilo, Iftimiciuc, Doge, Rădoi, Neculau, V. Rus, Boshoff. Antrenor: Sosene Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.