Timișoreni, atenție de unde cumpărați ciuperci, pentru că pot fi otrăvitoare

Timișoreni, atenție de unde cumpărați ciuperci, pentru că pot fi otrăvitoare

0
DISTRIBUIȚI

ciuperci

Timișorenii sunt sfătuiți de către polițiștii locali să nu cumpere ciuperci a căror proveniență nu este cunoscută, pentru că pot fi otrăvitoare.

Poliția Locală Timișoara informează că, ieri, au fost în control la piața volantă amenajată lângă Stadionul „Dan Păltinișanu”, cu scopul de a verifica modul în care se respectă legislația referitoare la desfășurarea actelor de comerț în perimetrul respectiv.

La mică distanță de piață, în parcarea de pe str.


Arieș, a fost depistat un bărbat din localitatea Șeitin, județul Arad, care vindea ciuperci culese din pădure fără a deține niciun fel de autorizație de comerț sau documente care să ateste proveniența mărfii. „Precizăm că în perimetrul pieței mai există comercianți care vând astfel de produse, dar pentru care există documente de proveniență, fiind cultivate în ciupercării autorizate. Cetățeanul depistat în parcarea Arieș a fost sancționat conform HCL 321/2001, cu amendă de 250 lei, iar marfa a fost ridicată în vederea confiscării și ulterior distrugerii, existând pericolul să fie otrăvitoare”, a arătat Poliția Locală Timișoara.

Oamenii legii atrag atenția atât comercianților să nu mai expună spre vânzare mărfuri pentru care nu au documente și nu au siguranța că nu sunt dăunătoare, iar cetățenilor să cumpere astfel de produse numai de acolo de unde au certitudinea că se poate face dovada provenienței produsului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.