Timișorenii de la Methadone Skies au lansat albumul ,,Diferent Layers Of Fear”...

Timișorenii de la Methadone Skies au lansat albumul ,,Diferent Layers Of Fear” și pornesc într-un turneu de promovare VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Methadone Skies a lansat un nou material discografic

Formația timișoreană Methadone Skies a lansat astăzi, 10 mai, al patrulea album discografic intitulat „Different Layers Of Fear” prin propriul lor imprint, Haywire Records. Discul conține șapte piese ce au un total de 72 minute, iar noul material este cel mai divers si grandios de până acum, lăsand în fundal stoner rock-ul, aducând în prim plan elemente de post rock, doom metal, psychedelic si progressive rock. Chiar și așa, identitatea muzicală a trupei a ramas intactă, extinzându-și în schimb, orizonturile muzicale.  Anul 2019 marchează aniversarea de 10 ani a cvartetului timișorean, iar cel mai bun mod de a o celebra este prin muzica nouă și concerte.

„Different Layers of Fear” a fost înregistrat și editat la Consonance Studio Timișoara de către Edmond Karban, Cristian Popescu și Andrei Jumugă (membrii dordeduh, Sunset in the 12th House) în perioada octombrie – decembrie 2018.


Apoi, a fost mixat și masterizat de către James Plotkin (care a lucrat cu o multitudine de artisti precum Neurosis, Isis, Nadja, Tim Hecker, Fennesz sau Acid Mothers Temple, s.a.m.d) în decembrie 2018 – ianuarie 2019. Clape și sintetizatoare adiționale au fost adăugate de către Marius Muntean (The Thirteenth Sun, Black Water), iar pe piesa „A Glitch in the Sun” trupa a colaborat din nou cu Davide Straccione (Zippo, Shores of Null), acesta fiind la voce (primul featuring al solistului Italian a fost pe „Tatabong”, de pe albumul Eclectic Electric lansat in 2014). Grafica a fost realizată în intregime de către Mihai Mănescu (aka Obsidian Nibs).

Începand de săptămâna viitoare  Methadone Skies va porni într-un turneu de promovare al noului album urmând să concerteze în 15 mai la Budapesta (Dürer Kert), în 16 mai la Novi Sad (CK13), în 17 mai la Timișoara (Reflektor Venue), în 18 mai la Belgrad (Elektropionir), în 19 mai la Dudeștii Vechi (Embargo Fest), în 23 mai la București (Quantic), în 24 mai la Cluj (Flying Circus), în 25 mai la Brașov (Rockstadt), în 20 iunie la Viena (Kramladen) în 21 iunie la  FreakinOut Fest 2019 // Scheyern și în 22 iunie la Praga (Balada Bar).

Concertul de lansare al albumului din Timișoara va avea loc la Reflektor Venue, urmând ca în deschiderea timișorenilor să cânte Her Higness (Ungaria) și Pinholes. Biletele de intrare pentru acest eveniment costă 40 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.