Trei păstori rătăciți în Banatul Montan, căutați de autorități

Trei păstori rătăciți în Banatul Montan, căutați de autorități

0
DISTRIBUIȚI

Trei persoane sunt căutate de echipe formate din jandarmi și salvamontiști în Munții Semenic, după ce au anunțat telefonic joi seara că s-au rătăcit. Oamenii au înnoptat pe munte, sub cerul liber, într-o zonă în care au semnal la telefon.

Potrivit reprezentanților Jandarmeriei Caraș-Severin, apelul a fost primit joi seara, la ora 19.20.


Cele trei persoane care plecaseră din localitatea Borloveni spre Munții Semenic cu o cireadă de vaci au anunțat autoritățile că s-au rătăcit.

„Având în vedere condițiile nefavorabile, era ceață densă pe Semenic, am decis să începem operațiunile de căutare doar azi-dimineață (vineri- n.r.). Am vorbit cu ei la telefon și erau bine, dar nu aveau repere, nu știau unde se află. Le-am recomandat să rămână peste noapte într-o poiană din zonă, unde aveau și semnal la telefon”, a declarat Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

Potrivit acestuia, vineri dimineață cei trei au găsit o bornă și astfel autoritățile au identificat zona în care se află.

„O echipă formată din jandarmi și salvamontiști a plecat acolo cu ATV-ul, dar având în vedere că este zonă de munte vor fi nevoiți să meargă și pe jos vreo trei ore”, a mai spus Marius Săndulescu.

Cele trei persoane se îndreptau spre platoul din Munții Semenic, unde duceau animalele la păscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.