Un ștrand realizat lângă un SPA inaugurat, dar nefuncțional, deschis doar spre...

Un ștrand realizat lângă un SPA inaugurat, dar nefuncțional, deschis doar spre vizitare, la Lugoj, înainte de alegeri

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Lugoj a luat decizia de a deschide ștrandul municipal înainte de alegerile europarlamentare, însă doar spre vizitare. Astfel, potrivit reprezentanților instituției, timp de patru zile, până duminică, ștrandul poate fi vizitat gratuit. Apoi, dacă vremea va permite, ștrandul va intra în programul normal de funcționare.

„Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința lugojenilor că Ștrandul Municipal complet renovat și utilat este pregătit pentru funcționare. În ultima parte a acestei săptămâni Ștrandul Municipal poate fi vizitat de cetățeni. Imediat ce starea vremii va permite și temperatura apei din bazine depășește 21° C, Ștrandul Municipal va intra în programul normal de funcționare”, a informat Primăria Lugoj.

Lucrările la acest ștrand au început în anul 2012, termenul inițial de finalizare fiind în 2015. Recepția finală a lucrărilor a avut loc însă abia în toamna anului trecut, ștrandul urmând a fi deschis în perioada următoare, potrivit reprezentanților primăriei, când vremea se va încălzi. În total, ștrandul are un bazin de sărituri cu trambulină, un bazin de agrement, un bazin pentru copii, un bazin pentru tobogan, un râu cu sens unic, două jacuzzi, opt dușuri și două saune.

Primarul orașului Lugoj, Francisc Boldea, ne-a declarat că investiția la ștrandul în aer liber se ridică la 1,6 milioane de euro, banii fiind alocați din bugetul propriu al municipalității.

„Când vremea va permite, adică vom avea între 21 și 24 de grade Celsius, vom deschide ștrandul. Deocamdată, ne-am gândit să lăsăm oamenii câteva zile să vină să-l vadă, i-am chemat să vină să-l viziteze. În prima zi a fost vizitat de 200 de persoane. Toate lucrările sunt finalizate, vom avea între șase și zece salvamari. Biletul de intrare va fi cinci lei pentru copii și zece lei pentru adulți, nu plătesc pentru șezlong, pentru măsuțe sau colac, pentru că noi am vrea să vină lumea.


Vreau să vă spun că din anul 1955 nu s-a mai construit nimic, acel spațiu pe care s-a realizat ștrandul era într-o stare de nedescris”, a afirmat Francisc Boldea.

Lângă ștrandul în aer liber se află și un SPA, cu bazin acoperit, ambele făcând parte dintr-un complex de agrement. SPA-ul a fost inaugurat în anul 2016, chiar înaintea alegerilor locale, Francisc Boldea candidând pentru cel de-al treilea mandat. Însă SPA-ul nu a fost funcțional niciodată.

„În luna septembrie vom deschide și SPA-ul, bazinul acoperit. 95% este finalizat, doar că a intrat în faliment constructorul. Lucrărila la SPA au costat 700.000 de euro, bani doar din bugetul primăriei”, a declarat primarul orașului Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.