USR-PLUS câștigă alegerile în Timiș și îl umilește pe Robu în Timișoara....

USR-PLUS câștigă alegerile în Timiș și îl umilește pe Robu în Timișoara. Diferența enormă cu care a fost zdrobit primarul în fieful său

2
DISTRIBUIȚI

Rezultatele centralizate de Biroul Electoral Central din 96,83% din secțiile de votare din Timiș arată că Alianța 2020 USR-PLUS este câștigătoarea surpriză a alegerilor europarlamentare, reușind să obțină 32,37%, față de 28,20% PNL și PSD -13,65%. Pe următoarele locuri se află PMP – 6,43%, Pro România – 5,98%, ALDE – 3,22%, candidatul independent Peter Costea, susținut de Coaliția pentru Familie – 3% și UDMR – 2,43%. De altfel, USR-PLUS a obținut, în număr absolut de voturi, în Timiș, cel mai bun scor după București, adunând peste 100.000 de voturi.

Nicolae Robu, liderul PNL Timiș și primarul Timișoarei, a fost, însă, umilit în orașul pe conduce de cei pe care de-a lungul timpului i-a numit reprezentanți ai unui „partid de mână a doua, a treia”, „veleitari”, „tâmpiți”.


După centralizarea voturilor din 199 de secții din 207, USR-PLUS a obținut 40,5% cu peste 17 procente peste PNL care a obținut în Timișoara doar 23,2%, sub media națională a partidului. PSD a adunat 11,4%, PMP – 6,26%, Pro România – 5,55%, independentul Peter Costea a obținut 3,11%, în timp ce ALDE doar 3,01%.

Vă reamintim că, în martie, când a fost întrebat cum comentează faptul că într-un sondaj al USR a reieșit că partidul ar avea peste PNL în Timișoara cu circa 10% la alegerile europarlamentare, Robu a răspuns arogant: „Eu zic că e bine dacă se amăgesc cu asemenea cifre. Foarte bine, să creadă în ele, că momentul adevărului e foarte aproape și îl vom vedea atunci. Credeți că noi nu avem sondaje? Mă vedeți pe mine crispat? Nu cred că mă vedeți. Lumea s-a săturat de acești veleitari, pentru că sunt niște veleitari, atât tot, care debitează niște prostii de te crucești. Păi asta e alternativa României? Eu cred că alternativa României trebuie să fie una sănătoasă, cu confirmări, nu cu lozinci. Ce au în spate? Hai să vedem concret”.

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.