UVT Timişoara, campioană naţională universitară la fotbal. Studenţii de la „Vest” vor...

UVT Timişoara, campioană naţională universitară la fotbal. Studenţii de la „Vest” vor merge la Europeanul de la Madrid

0
DISTRIBUIȚI
foto: asupolitehnica.upt.ro

Universitatea de Vest Timişoara a câştigat Campionatul Naţional Universitare de fotbal găzduit chiar pe terenurile concitadinei Politehnica. In finală, elevii lui Gabriel Bizoi şi Vlad Bura au invins Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia la loviturile de departajare, scor 4-2, după ce a fost 1-1 in timpul regulamentar.

In tabăra timişoreană au jucat mai mulţi jucători cu experienţă in ligile a doua şi a treia din „fotbalul mare”. Denis Băban, Denis Golda şi Marko Giuricici au fost printre cele mai notabile nume folosite de bănăţeni. Interesant e că s-a apelat şi la serviciile atacantului Cristian Pădurariu (ACS Poli), care şi-a ispăşit recent o lungă suspendare dictată de FRF pentru că a jucat la pariuri.

Golul timişorenilor a fost marcat de Patrick Niţă, care activează şi la echipa de Liga a V-a a UVT-ului.


Acesta a egalat in repriza a doua, după ce ardelenii au deschis scorul in prima parte prin A. David. Conform regulamentului, după egalitatea inregistrată la finele celor 90 de minute clasice, s-a trecut direct la executarea loviturilor de departajare, in cadrul cărora echipa locală s-a impus cu 4-2.

Finala UVT – Alba Iulia s-a desfăşurat ieri după masă pe arena „Ştiinţa”, din centrul Timişoarei. In finala mică Univ. Politehnica Timişoara a fost invinsă de UPET Petroşani, scor 1-4. La competiţie au mai participat formaţii studenţeşti de la universităţile din Oradea şi Iaşi. Reprezentantele Capitalei fiind „marile” absente.

Performanţa Univ. de Vest inseamnă că echipa timişoreană va participa la Campionatul European Universitar, care se va desfășura la Madrid, între 20-27 iulie, competiție organizată de European University Sports Association.

Competiția studenţească de fotbal din ţară este organizată de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar din România, Ministerul Educaţiei Naționale, Federația Română de Fotbal și Universitatea Politehnica Timişoara.

UVT: Fl. Rusu – Grunță (40, Stupu), Al. Contescu (c), R. Mureșan, Fl. Olariu – M. Olariu, D. Băban (57, D. Pop) – P. Niță, Oancia, D. Ciobanu (66, Golda) – Pădurariu (46, Giuricici). Antrenori: Gabriel Bîzoi, Vlad Bura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.