Vară plină de evenimente în Arad, cu multă muzică și spectacole stradale...

Vară plină de evenimente în Arad, cu multă muzică și spectacole stradale FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Şi în acest an, Aradul este gazda mai multor festivaluri, din care nu lipsesc muzica, spectacolele de stradă şi evenimentele inedite.

Culoare, muzică şi imagine

Iubitorii de aranjamente florale au parte, în acest sfârşit de săptămână, de cea de-a doua ediţie a festivalului FlorAr, care se va desfăşura de vineri până duminică în Piaţa Avram Iancu şi pe strada Meţianu. Mii de flori de toate culorile vor fi expuse în spaţiul destinat festivalului şi vor fi folosite pentru impresionante figurine din flori, precum poarta de intrare în regatul florilor, zeiţe ale primăverii, dansatori sau fluturi.

Cu acest prilej, sâmbătă sunt programate recitaluri cu Alexandra Ungureanu, Zoia Alecu şi formaţia timişoreană Peregrinii, vor fi organizate şi spectacole de stradă cu „bufonii regali” care îi vor uimi pe cei prezenţi cu acrobaţii şi jonglerii iar seara vor avea loc show-uri de lumină, un dans aerian, „Nightingale”, în care protagonista este o balerină suspendată într-un cerc, în interiorul unei colivii, sau „Light Walkers”, un spectacol oferit de trei balerine care au în ţinutele vestimentare LED-uri multicolore şi dansează pe picioroange.

O experienţă inedită: masă luată în cer

De câţiva ani, şi aeroportul arădean găzduieşte un eveniment din ce în ce mai apreciat, care poate deveni o destinaţie turistică de week-end pentru iubitorii de muzică electronică, rock, hip-hop şi experienţe aventuroase. Organizatorii pun la dispoziţie, în apropierea aeroportului, şi o zonă de camping, cu corturile participanţilor, costurile fiind de 15 lei pe zi. În acest an, cea de-a patra ediţie a Arad Open Air Festival se va desfăşura între 28 şi 30 iunie şi va oferi participanţilor, pe toată durata festivalului în aer liber, o experienţă inedită, practicată deja în peste 40 de ţări europene.

Aceştia vor putea lua masa la o înălţime de 50 de metri, „Dinner in the Sky” fiind una din activităţile dedicate spaţiului în cadrul festivalului. Programul de ridicare în spaţiu va fi vineri, între orele 16,00 şi 19,00 iar sâmbătă şi duminică între orele 12.00 şi 19.00, la interval de jumătate de oră, fiecare ridicare având o durată de 20 de minute. Meniul „spaţial” va fi alcătuit din aperitiv finger food, prosecco, apă şi degustarea a cîtorva feluri de vinuri, pe acorduri muzicale. Cei care au deja un abonament la Arad Open Air Festival şi doresc să aibă parte de această aventură trebuie să mai plătească 100 de lei, iar cei care doresc şi un abonament de trei zile la festival au de plătit 200 de lei.

Muzică şi competiţii

La ediţia din acest an a festivalului au fost invitaţi să participe Paul van Dyk, Markus Schulz, BUG Mafia, DOC cu invitaţii Deliric, Vlad Dobrescu, Exile şi DJ Nasa, Mahmut Orhan, Burak Yeter, Swanky Tunes, Petre Inspirescu, Andrey Pushkarev, Mihigh, Barac şi Tulbure.

Tot în cadrul festivalului se organizează şi un campionat de paintball, pentru care organizatorii asigură întregul echipament, câştigătorii urmând să fie răsplătiţi cu premii.


Ca la ediţiile precedente, organizatorii îşi propun ca prin dans, muzică şi artă să ofere, tinerilor mai ales, experienţe inedite, care să-i încurajeze să se implice, să colaboreze, să-şi depăşească limitele şi să fie creativi, iar în acest an, programul va fi completat si cu alte domenii de interes, cum ar fi workshop-uri şi ateliere creative.

Cel mai mare festival de muzică electronică din Arad a oferit, şi în anii trecuţi, aventuri de neuitat şi muzică îndrăgită de tânăra generaţie, iar numărul participanţilor a crescut de la an la an, ajungând în 2018 la aproape 20.000, pe măsură ce notorietatea acestuia a sporit.

Surse foto: newsar.ro, facebook.com, cmcarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.