Viitura apărută miercuri în amonte pe râurile din Timiş şi Caraş a ajuns joi în partea inferiroară a bazinelor hidrografice de pe Bega şi Timiş. Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) a anunţat că joi se înregistrau importante creșteri de debite și niveluri datorită propagării undelor de viitură formate anterior în amonte.
La această oră, în bazinul hidrografic al râului Bega cea mai importantă depășire a cotelor de apărare se înregistrează chiar pe râul Bega, la stația hidrometrică (s.h.) Balinț, unde cota este de 550 cm (atinsă CI), cu tendință de creștere.
La stația hidrometrică Făget se înregistrează niveluri în scădere, sub cota de apărare, în timp ce la stația hidrometrică Chizătău nu s-au atins deocamdată cotele de apărare, dar nivelul crește prin propagarea viiturii, a anunţat ABA Banat. Pe râul Timiș, avem depășită cota de apărare la stația hidrometrică (s.h.) Lugoj, unde cota este de 298 cm (F II +48 cm). Începând cu tronsonul s.h. Lugoj-aval, până la granița cu Serbia, tendința este de creștere a debitelor. Mai sunt atinse și depășite cotele de atenție pe cursurile de apă Caraș, Nera, Pogăniș, cu o tendință de creștere ușoară, fără a se semnala deocamdată probleme deosebite. În bazinele hidrografice Bistra și Nădrag debitele sunt și ele în scădere.
Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă iar formaţiile de lucru, cât şi formaţia de intervenţie rapidă, sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o impune.