Zeci de primari din Timiș cer ca noul Cod Administrativ să fie...

Zeci de primari din Timiș cer ca noul Cod Administrativ să fie adoptat cât mai repede

0
DISTRIBUIȚI

administrativ

Cei aproximativ 30 de primari din mai multe partide din județul Timiș care s-au reunit în cadrul Grupului de Reformă în Administrația Locală (GRAL) își doresc ca noul Cod Administrativ să fie adoptat cât mai repede. Edilii susțin că modificările din cod aduc clarificări, dar și o mai bună funcționare a administrației publice locale.

„Primarii din Grupul de Reformă și Administrație Locală (GRAL) s-au întâlnit vineri după amiaza la Dudeștii Noi pentru a discuta despre ultimele modificări care trebuie aduse Codului Administrativ.


Acesta urmează să fie aprobat în următoarea perioadă prin Ordonanță de Urgență de către Guvernul României și este susținut de primarii din GRAL deoarece edilii consideră că modificările din Cod aduc clarificări și o mai bună funcționare a administrației publice locale. Cu toate părțile bune, noul cod administrativ are însă și o serie de articole care ar putea îngreuna activitatea administrațiilor locale din România. Primarii din GRAL au discutat pe articole și au stabilit un punct de vedere care urmează să ajungă pe masa guvernanților, înainte de adoptarea ordonanței”, a informat GRAL.

De asemenea, primarii din Timiș susțin că eventualele greșeli sau neclarități care se regăsesc în actualul text al legii ar putea afecta „grav” activitatea edililor și implicit a cetățenilor. Tocmai de aceea, primarii spun că le-au cerut de mai multe ori liderilor naționali ai partidelor să susțină adoptarea cât mai rapidă a Codului Administrativ.

În cadrul întâlnirii de la Dudeștii Noi s-a discutat și despre calendarul următoarelor întâlniri pe care reprezentanții GRAL le au programate cu lideri politici și administrativi la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.