Ziua Europei, sărbătorită cu defilare militară, atelier de caricatură și concerte în...

Ziua Europei, sărbătorită cu defilare militară, atelier de caricatură și concerte în aer liber, la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Ziua Europei este marcată, astăzi, la Timișoara, în Piața Libertății, prin organizarea mai multor manifestări. Acestea au început printr-un ceremonial religios și militar, la care au participat mai mulți reprezentanți ai autorităților locale și județene, dar și politicieni, printre care europarlamentarul Maria Grapini sau deputatul Bianca Gavriliță, aflată pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare. Toți au ținut să susțină discursuri în fața timișorenilor adunați în piață.

Astfel, în timpul discursului său, Nicolae Robu, primarul Timișoarei, s-a lăudat cu faptul că orașul a implementat cu succes toate cele 35 de proiecte pe fonduri europene din precedentul exercițiu financiar, iar acum municipalitatea are proiecte de 480 de milioane de euro.

„Trebuie să acordăm importanță acestui statut al nostru, să fim demni în UE, cu fruntea sus, pentru că avem de ce să o ținem sus, și să ne mobilizăm pentru a ne pune în valoare toate potențialitățile, astfel încât să recuperăm din rămânerea în urmă care încă e mare în raport cu țările cele mai dezvoltate din UE. Iar respectul pentru calitatea de membru al UE trebuie să se reflecte și în prezența la vot în 26 mai, când vom desemna reprezentanții în Parlamentul European. Trebuie să mergem cu gândul că trebuie să votăm pentru România”, a precizat Nicolae Robu.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a precizat că „trebuie să ținem cont că perioada pe care o traversăm nu este deloc ușoară.


UE se confruntă cu numeroase provocări în ceea ce privește migrația, securitatea, apărarea, scepticismul aflat în creștere”.

Apoi, timișorenii care s-au adunat în Piața Libertății au urmărit defilarea a zeci de militari, pompieri, polițiști și jandarmi, pe muzica fanfarei militare. Tot în centrul Timișoarei, Ștefan Popa Popa’s a realizat caricaturi gratuite, în cadrul unui atelier, și au fost organizate demonstrații sportive.

În această seară, pe scena amplasată în Piața Libertății, de Ziua Europei, timișorenii pot urmări un spectacol folcloric, iar apoi concerte în aer liber, susținute de Alexandra Mitroi și trupele Voltaj și Kadebostany, intrarea fiind liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.