Adio transplant. Soluția din plante care face ca părul să crească la...

Adio transplant. Soluția din plante care face ca părul să crească la loc, realizată de cercetătorii timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

Cercetătorii timișoreni au găsit soluția astfel încât persoanele care suferă de calviție să nu mai fie nevoite să cheltuiască sume uriașe de bani pentru transplantul de păr. Profesorii și studenții de la Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare a Universității de Agronomie din Timișoara au realizat un tonic doar din plante împotriva căderii părului.

Tonicul capilar împotriva căderii părului este realizat din rădăcină de brusture, urzică, piper negru, ardei iute, rozmarin, ghimbir, frunze de nuc, coriandru, coajă de mesteacăn și frunze de coada calului, iar prețul unui kilogram se ridică la doar aproximativ 40 de lei.

„Hair 10 tonic este un tonic capilar din zece plante. Momentan îl realizăm doar la nivel de laborator, am dat multor voluntari și avem deja rezultate frumoase. Este un tonic capilar împotriva căderii părului. Tonicul din cele zece plante se aplică pe părul umed și este foarte ieftin, per kilogram costă aproximativ 40 de lei. Se poate utiliza și preventiv, pentru întărirea rădăcinii părului, pentru sănătatea scalpului. Este suficient să aplicați două, trei picături sau se poate pune în apa de clătire, se poate pulveriza ușor. Este foarte bun și pentru persoanele cărora a început să le cadă părul, avem o cunoștință care avea calviție demult și acum a început să iasă puf, după două luni de administrare”, a explicat Camelia Moldovan, profesor în cadrul Facultății de Tehnologia Produselor Agroalimentare.

Soluția împotriva căderii părului a fost prezentată în cadrul Salonului de Invenții și Inovații care a avut loc la Timișoara, în ultimele zile. Tot în cadrul evenimentului, un medic anestezist și un inginer din București au prezentat o pernă cu efect de atenuare a durerii.

„Practic, perna se bazează pe două principii, pe rezonanță magnetică și pe magnetoterapie.


Se poate folosi atât în durerile de la nivel cervical și dureri de cap, cât și în durerile de la nivelul coloanei lombare”, a precizat medicul Gabriel Gorecki.

„Este o pernă demontabilă, compusă din două pernuțe cilindrice în care sunt dispuși niște magneți din pământuri rare și între care sunt intercalate niște generatoare de biorezonanță. Practic, pernuța se poate alimenta fie de la un acumulator, fie de la rețeaua de energie. În momentul în care se dorește să fie spălată, curățată, se demontează, se scot aceste elemente electronice și se spală efectiv”, a detaliat inginerul Marius Arghirescu.

Tot în cadrul salonului de invenții din Timișoara a fost prezentat și un lansator de baloane de săpun, iar ideea realizării lui îi aparține unui băiat de trei ani, din Oradea.

„Invenția constă într-un lansator de baloane de săpun. Povestea lui începe în primăvara aceasta, când am folosit un vermurel (n.r. pompă) pentru stropirea pomilor în grădină. După ce am terminat de stropit pomii, a rămas vermurelul fără soluție, dar în schimb a rămas un pic de aer în vermurel. L-am pus pe trotuar, în același timp copilul făcea baloane de săpun cu un băț rotund cu gaură, pe care îl înmuia într-un vas de săpun. Văzând vermurelul, imediat l-a luat, a băgat vârful de la vermurel în vasul cu săpun și a început să facă baloane. Și așa a apărut invenția. Principalul avantaj al acestei invenții îl reprezintă faptul că copilul dezvoltă o relație personală cu părintele. Adică părintele trebuie să pompeze aer în vermurel, iar copilul face baloane de săpun. Așa că unul fără altul nu prea pot să desfășoare această activitate. Deci, este un mijloc terapeutic”, a afirmat Adrian Farcaș, tatăl micuțului inventator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.