Amendă pentru cetățeanul dac „născut viu”. Ce act le-a prezentat polițiștilor locali...

Amendă pentru cetățeanul dac „născut viu”. Ce act le-a prezentat polițiștilor locali din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1246771141">

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au identificat și luat măsurile legale în cazul unui bărbat depistat în mai multe rânduri încălcând legislația pe linie de circulație rutieră și care a refuzat să își dea datele de identificare reale.

„Bărbatul în vârstă de 47 de ani, din Timișoara, a fost surprins de șase ori anul acesta staționând cu un autovehicul marca Hyundai, cu numere de Hunedoara, în locuri interzise în zona centrală a municipiului Timișoara, în Piața Libertății și pe str. Carol Telbisz”, a transmis Poliția Locală Timișoara.

Acesta a încercat să scape de sancțiuni în momentul în care a fost depistat de polițiștii locali legitimându-se cu un „Act de identitate conform cu Certificatul Medical Constatator al Născutului Viu”, care prezintă fotografie, dar nu are datele de identificare reale.

 

Cel în cauză a fost însă identificat și sancționat atât conform OUG 195/2002 pentru staționare în locuri interzise, cât și conform Legii 61/1991 pentru refuz de legitimare și pentru adresarea de cuvinte și expresii jignitoare, adunând sancțiuni în valoare de 3.885 lei.

„Din constatările Poliției Locale este posibil să mai fie cazuri de acest fel, cei care se legitimează cu astfel de documente false fiind mai mulți, dar atragem atenția că vor fi luate măsurile legale de fiecare dată, polițiștii locali având dreptul și posibilitatea de a-i identifica și sancționa drastic pe cei care nu respectă prevederile legale”, a mai transmis instituția subordonată Primăriei Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.