Anul 2021 va prinde Timișoara fără prea multe toalete publice. Primarul Robu:...

Anul 2021 va prinde Timișoara fără prea multe toalete publice. Primarul Robu: „Ați văzut la Viena plin de cabine de WC-uri?”

1
DISTRIBUIȚI

Timișoara nu va avea prea multe toalete publice în anul 2021, când orașul va deține titlul de Capitală Culturală Europeană și sunt așteptați să treacă pragul orașului numeroși turiști. Nicolae Robu susține că nici în mari capitale europene, așa cum este Viena, nu sunt foarte multe cabine de WC-uri publice. Și asta pentru că turiștii sunt lăsați să folosească gratuit toaletele localurilor publice, susține primarul Timișoarei.

„Trebuie să facem și noi ce fac cei care sunt la un standard mai înalt de civilizație decât noi. Ați văzut cumva prin Viena plin de cabine de WC-uri publice? Toate localurile publice au obligația să permită accesul liber la toalete, altfel li se ridică avizul comercial.


Ei au această obligație, nu trebuie să te duci să cumperi ceva ca să poți folosi toaleta. Benzinăriile care au venit cu o civilizație din țările mai avansate la noi, dintotdeauna, de când au apărut, benzinăriile străine au toalete și nu te întreabă nimeni dacă ai alimentat, dacă ai cumpărat ceva, te duci și folosești toaleta civilizat. Așa trebuie să fie și în oraș”, a precizat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai adăugat că vor fi realizate, totuși, astfel de toalete publice în unele zone ale orașului.

„Noi construim toalete publice, avem la ora actuală în zona centrală o toaletă cum, spuneți-mi cum unde ați mai văzut, stimați cetățeni, în Piața Victoriei, la subpasaj. Avem toaletă în Parcul Central, avem toaletă în Piața Unirii. Când sunt evenimente, aducem acele cabine. Este normal, sunt zeci de mii de oameni și trebuie să avem toalete pentru evenimentele respective. Dar nu putem să umplem parcurile de cabine. Repet, suntem deficitari, merg oameni cu copiii în parcuri și au nevoie și de toalete, pentru că în anumite zone nu există un local public imediat lângă parc să poată fi folosită toaleta sa. Vom face și toalete pentru că și ele trebuie făcute. Din păcate, mult prea multe trebuie făcute”, a afirmat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. Nu, dl robu, nu am vazut in Viena toalete publice, dar nu pot sa va descriu cata civilizatie am vazut acolo, si desi ne-am plimbat pe aceleaai strazi vad ca dvs nu ati reusit sa o percepeti. La Viena localurile sunt ok, nu incalca legea, decibelii sunt ok, si credeti-ma pe cuvant ca nu e un oras manastiresc. Dar deh, fiecare percepe ce poate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.