Arnaud Rebotini, un nume de referință în scena techno franceză, vine la...

Arnaud Rebotini, un nume de referință în scena techno franceză, vine la Sărbătoarea Muzicii din Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Arnaud Rebotini vine la Sărbătoarea Muzicii din Timișoara

În acest an, Sărbătoarea Muzicii din Timișoara va avea parte de o prezență excepțională în persoana lui Arnaud Rebotini, nume consacrat al muzicii electronice franceze, laureat al Premiului Cesar pentru cea mai bună muzică de film în 2018.

Institutul Francez din Timișoara prezintă o ediție deosebită a #FêtedelaMusique, în cadrul Sezonul România-Franța 2019!Alături de Arnaud Rebotini, vor fi prezenți și muzicienii de la Cabaret Contemporain. Sărbătoarea continuă a doua zi cu DJ Ivan Smagghe, un artist emblematic al muzicii electronice franceze și cu The Populists (Yan Wagner), reprezentant al noii generații emergente. Și muzicieni români iau parte la acest dialog muzical, care va avea loc în 21 iunie la Darc Pe Mal și 22 iunie la Aethernativ: Murnau și Angel Jivcu dau startul celor două zile.

De peste 20 de ani, Aranaud Rebotini este un nume de referință în scena techno franceză. Artistul este performer, compozitor și fondator al casei de discuri Black Strobe Records. A editat mai multe materiale discografice sub numele propriu printre care se numără Music Components (2008), Someone Give Me Religion (2011) sau coloana sonoră a filmului „120 Beats Per Minute“, pentru care a fost recompensat cu premiul César. Arnaud Rebotini este un colecționar pasionat de sintetizatoare analogice și este recunoscut în breaslă grație faptului că în prestațiile sale live folosește cu precădere sintetizatoare analogice. În luna aprilie a acestui an artistul francez a editat albumul „Fix me“ și coloana sonoră a filmului „Curiosa“.

Cabaret Contemporain cântă «Muzică electronică, realizată manual». Adică electro cântat la instrumente muzicale precum contrabasul, chitara, pianul preparat, tobele, bolul tibetan sau… andrelele.


Cei șase muzicieni ai trupei Cabaret Contemporain și-au creat deja o bună reputație scenică în festivaluri de muzică electro sau jazz. Cabaret Contemporain a editat până acum trei discuri, cel mai recent material discografic al lor fiind Sequence Collective, apărut anul trecut.

Murnau este un proiect care își propune să fuzioneze cele mai diverse stiluri muzicale într-un mix cu influențe jazz, no-wave și electro. Conceptul stilistic deschide trasee sonore printr-un aparent labirint și încearcă să descopere – sau să construiască – povestea din interiorul interferențelor fiecărei teme pe care o dezvoltă. Murnau a fost înființat în anul 2016 de către Seba Hamburger (tobe, synths și sampling), Ana Pieloiu (chitară), Ovidiu Zimcea (chitară, bas, synths) și Popljubo (synths).

Ivan Smagghe este unul dintre cei mai buni DJ francezi! Atunci când pune muzică, acesta face tranziția între discurile sale obscure și corpurile impregnate de strobe de pe ringul de dans, injectând ceva personal în tot acest amestec. Felul în care produce muzică sfidează genul. Din 2013, Ivan are propria casă de discuri, Les Disques de la Mort (LDDLM). Labelul este un derivat al gustului său muzical unic. LLDLM este, după cum o spune Ivan, „stilul fără stil”, refuzul de a fi catalogat în vreun fel.

Yan Wagner este cunoscut ca artist, cântăreț, compozitor și realizator, dar și ca DJ sub numele „The Populists”. Cântând ziua, împreună cu trupa sa, ori dansând solo noaptea, tot nu s-a decis încă să renunțe la vreuna dintre numeroasele sale pălării care se potrivesc bine cu lucrurile care-l interesează și cu urechea sa muzicală. În prezent, are un ritm mai dansant și mai dark, eliberat de obligațiile sale de cântăreț, dar rămânând fidel pasiunii pe care o are pentru ringul de dans. Sunt două fațete indispensabile și complementare pentru a continua să-și hrănească universul uneori alb-negru, alteori în culori al dandy-ului parizian grav și groove.

Angel a făcut cunoștință cu muzica electronică la începutul anilor ’90, prin intermediul emisiunii Chill Out Zone de la MTV. A fost “Love at First Sight”, și de atunci și-a dat seama că pasiunea asta îl va urmări pentru totdeauna. Câțiva ani mai târziu îl cunoaște pe Roli Breaker, de la care-și cumpără și primul set de turntables, prin 1998. Tot cu ajutorul lui Clau (Roli Breaker), și al lui UFO (Florin Unguraș), își face debutul încă de la primele ediții 48h și TM Base. Prin 2012, cu ajutorul unor prieteni, pune bazele crew-ului SOULedOUT, un mic brand de petreceri, în speranța de a aduce ceva nou scenei electronice locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.