ASU Politehnica a câştigat la scor primul test al verii. Cosmin Petruescu,...

ASU Politehnica a câştigat la scor primul test al verii. Cosmin Petruescu, mulţumit de jucătorii reveniţi după absenţe lungi

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

„Băieţii în ghete” au disputat azi dimineaţă primul joc amical al verii. Tradiţia s-a respectat pentru ASU Politehnica şi întâiul partener de test a fost tot FC Bazoş, grupare picată din D-ul timişrean. A fost 9-1 (4-1) pentru alb-violeţii timişoreni, în rândul cărora au debutat achiziţiile de până acum, precum şi jucătorii primiţi încă de miercuri în probe.

Dintre cei cinci trialişti prezenţi la reunirea de la mijlocul săptămânii nu a rămas şi pentru jocul cu Bazoş atacantul Claudiu Matiş (ex-Cermei). În primul 11 pentru acest test s-au regăsit în schimb portarul Mario Contra, Sabin Lupu şi trialiştii Sergiu Jurj (ex-Kazincbarcika, Ungaria 2) şi Artiom Zabun (Lozova, Moldova). De altfel, cel din urmă a reuşit o „dublă” în prima parte. Primele două goluri i-au aparţinut lui Alin Manea, în timp ce oaspeţii de pe „Ştiinţa” au marcat din penalty la 2-0 prin Marta.

În partea secundă Petruescu a folosit o altă garnitură, preponderent mai tânără. Cu Stupu (Giarmata) şi M. Codrea (Avrig), dintre trialişti, respectiv Coroiu, Ad.


Lazăr, Piţigoi şi Ungureanu, adică restul componenţilor înregimentaţi în această perioadă. Pițigoi (2), M. Codrea, Ad. Lazăr (penalty) şi juniorul Cristodulo au fost realizatorii gazdelor pe acest segment al întâlnirii.

ASU Politehnica: M. Contra – C. Jurj, Coadă, Dros, Cherecheş – Manea, B. Vasile, Trip, S. Lupu – S. Jurj, Zabun (repriza I);

Borbei – D. Radu (Gaşpar), Stupu, Bot, Coroiu – Schieb, Ad. Lazăr, Bîte, Ungureanu – M. Codrea, Pițigoi (Cristodulo) (repriza a II-a).

FC Bazoş: Tcaciuc – F. Lazea, R. Lazea, Morman, Anitas – Padeanu, Mihali, Marta, Filip – N. Radu, Codreanu. Au mai intrat: Mandachi şi Nica.

A fost singurul test al Politehnicii înainte de plecarea în stagiul centralizat de la Sântămăria-Orlea, joi, 4 iulie. Până atunci „Conferenţiarul” va stabili şi cine dintre cei verificaţi va rămâne în lot. În altă ordine de idei, atacantul Octavian Drăghici (ex-Ripensia) nu a dat încă un răspuns definitiv, acesta având mai multe oferte, inclusiv din Liga a III-a.

„Lăsând la o parte scorul, care trece în planul 2 în această perioadă, importantă a fost mişcarea pe care au făcut-o jucătorii, m-a intersat mult circulaţia mingii, a lor, şi mai ales partea fizică din antrenamentul de azi. Le mulţumesc celor de la Bazoş că au acceptat invitaţia de a disputa acest joc, de care aveam noi mai mare nevoie. În condiţiile în care la Liga a IV-a campionatul începe mult mai târziu. Au onorat invitaţia noastră. Am avut posibilitatea să-i văd la lucru şi pe cei transferaţi vara aceasta. Jucători tineri, cu potenţial, dar şi pe cei cu experienţă, precum Lupu şi Ungureanu. Apropo de Ungureanu aş avea de făcut o precizare, este la primele 45 de minute după aproape un an de pauză. Atât el, Marvin Schieb, la fel şi Vlad Bîte, care vine după o pauză de aproape un an. Au prins minute bune, care le dă curaj, încredere pe viitor. Una peste alta consider că a fost un test util şi era adversarul potrivit pentru această etapă a pregătirilor”, a declarat Cosmin Petruescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.