ASU Politehnica, cea mai bine clasată vestică la final de sezon. „Băieţii...

ASU Politehnica, cea mai bine clasată vestică la final de sezon. „Băieţii în ghete” au învins Metaloglobusul pe ploaie GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Octavian Ursu a realizat o „dublă”

ASU Politehnica şi-a răsplătit fanii care au îndurat ploaia pentru a-i vedea în ultima rundă. Formaţia pregătită de Cosmin Petruescu a îndulcit un sezon de anduranţă prin victoria cu 2-0 în faţa revelaţiei Metaloglobus Bucureşti. În urma acestui rezultat „Băieţii în ghete” au încheiat campionatul pe locul 10, în faţa tuturor rivalelor din zonă, inclusiv UTA.

Timişorenii s-au descurcat mai bine pe terenul alunecos. După niciun sfert de oră Ursu i-a luat faţa lui Geantă după o lansare venită din piciorul lui Ignea iar jucătorul împrumutat de la „U” a trimis din unghi, cu stângul, după ce a driblat portarul în lateral. Peste doar cinci minute avea să fie 2-0. Acelaşi Ignea l-a găsit pe Manea de această dată, cel din urmă a tras în Geantă dar balonul a sărit tot în bocancul lui Ursu, care a trimis din prima în poarta liberă.

Loviţi în orgoliu, bucureştenii au încercat să marcheze măcar o dată. Dar nu au reuşit mare lucru la poarta tânărului Borbei, care cu excepţie unei ezitări la o „liberă” marca Ov. Herea, nu a avut deloc emoţii între buturi. În repriza a doua trupa lui Laszlo Balint a beneficiat din minutul 64 de om în plus după ce Mihai Ene a văzut cartonaşul roşu direct pentru lovirea lui Sota Mino. Mijlocaşul îl înlocuise pe Trip, titular, dar accidentat după jumătate de oră. Oaspeţii tot nu au reuşit să-şi treacă o reuşit în cont. Iar pe final Petruescu i-a oferit debutul unui alt tânăr din generaţie 2003, de această dată e vorba de vârful reşiţean Demetris Cristodulo.

ASU Poli încheie astfel sezonul cu 48 de puncte, cu unul mai mult decât UTA şi Ripensia, o consolare după un campionat în care nu a fost foarte departe de zona „cu probleme”. De altfel, timişorenii anunţaseră clasarea în primele zece ca obiectiv la începutul ediţiei curente.

ASU Politehnica: Borbei – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş – B. Vasile, Dros – Trip (35, M. Ene), Ignea, A. Manea (88, Demetris Cristodulo) – O. Ursu (78, Coadă). Antrenor: Cosmin Petruescu

Metaloglobus: R. Geantă – C-tin. Costache (76, Niculae), Frîncu, Fl. Plămadă, Tomozei – Sota Mino, Al. Neagu (88, An. Sava) – Cl. Herea, Ghenovici, R. Vîlceanu (85, Vl. Vlad) – Ov. Herea (cpt.). Antrenor: Laszlo Balint

Cosmin Petruescu începe pregătirea ediţiei 2019-20

Mai mult ca sigur ASU Poli va continua cu actualul tehnician şi în următorul campionat.


Cosmin Petruescu are deja stabilită, în principiu, şi data reunirii – 26 iunie. „Îi felicit pe băieţi, nu a fost uşor să se conecteze, au fost mult timp departe de Timişoara. O partidă bună făcută de noi în prima repriză, am reuşit să marcăm de două ori. Şi o repriză a doua în care ofensiv am fost inexistenţi, dar un joc bun defensiv prin care ne-am clasat pe acest loc 10. Mă bucur că jucătorii au înţeles mesajul. Mi-am dorit victoria în primul rând pentru suporterii noştri, care ne-au susţinut şi azi… Important e ce va fi. Din punctul meu de vedere doresc să duc acest contract la bun sfârşit, nu au fost probleme. Mă bucur că cei din conducere, dar şi suporterii au fost alături de mine, mai ales că am avut şi acea serie de nu ştiu câte meciuri fără victorii. Se ştie că nu sunt omul proiectelor pe termen scurt. Se anunţă un campionat şi mai echilibrat… E un loc 10 meritat, dar nu e o promovare, suntem totuşi Politehnica. Vrem o clasare mai bună, dar obiectivul trebuie să fie în concordanţă cu posibilităţile actuale”, a declarat Cosmin Petruescu.

Cu referire la problema stadionului „Conferenţiarul” a precizat că şi-ar dori să aibă această problemă dacă asta înseamnă că echipa va fi în Liga I în viitor. Pe parcursul jocului fanii bănăţeni au afişat mesajul: „Atmosfera de odinioară şi un stadion plin toată lumea vrea / Dar câţi vă întrebaţi, Am făcut pentru Poli tot ce se putea? ?!”. Banner lăsat apoi la peluza dinspre cămin.

„Felicitări în primul rând lui Cosmin Petruescu şi formaţiei gazdă pentru că au încheiat în faţa suporterilor cu o victorie. Ne-am fi dorit noi să încheie în alt mod… E şi greu să pretind ceva de la aceşti băieţi pentru că am venit ieri, după zece ore şi jumătate. E prima dată când n-am făcut antrenament în preziua meciului… e o frustrare. Din motive pe care nu am putut să mi le explic nu am putut să vin cu două zile înainte. Una peste alta sunt mulţumit de parcursul avut în această primăvară cu Metaloglobus. Suntem undeva pe 6 în retur dacă nu mă înşel… Eu doresc să o ţină pe acest drum, ca să faci performanţă e nevoie de susţinere, uşor uşor a devenit o echipă respectată. E normal să se supere, la fel e normal să semnez şi eu la final de contract cu orice echipă. Au venit mai multe oferte, concret de la Metaloglobus nu a venit nimic, doar discuţii, am ales ce e mai bun pentru viitorul meu… Am avut un sezon care m-a consumat mult”, a spus şi Laszlo Balint, „principalul” care îi părăseşte pe bucureşteni pentru UTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.