Avertizarea meteorologilor – caniculă şi furtuni violente în vestul ţării

Avertizarea meteorologilor – caniculă şi furtuni violente în vestul ţării

0
DISTRIBUIȚI

canicula

Banatul se numără printre regiunile care vor fi afectate de un val de căldură de astăzi şi până vineri, conform unei informări DSU (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă). De asemenea sunt anunţate şi ploi torenţiale, cu descărcări electrice şi vânt puternic.

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat.


Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, se arată în alerta meteo emisă de DSU. Prin urmare e de aşteptat ca în unele regiuni temperatura să se apropie de 40 de grade.

Judeţele Timiş şi Caraş-Severin se află printre cele afectate conform DSU şi ANM (Administraţia Naţională de Meteorologie). Astfel, în mod deosebit după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. De asemenea se arată că vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.