Bani europeni pentru Muzeul Civilizației Dacice de la Orăștie. Ce sumă va...

Bani europeni pentru Muzeul Civilizației Dacice de la Orăștie. Ce sumă va fi investită

0
DISTRIBUIȚI

În cadrul Programului Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020, judeţul Hunedoara a câştigat cinci noi contracte de finanţare în valoare totală de peste 10 milioane de euro pentru investiţii în patru localităţi ale judeţului.

Unul dintre acestea este un contract de finanţare de peste cinci milioane de euro pentru proiectul „Realizarea Muzeului Civilizaţiei Dacice, cu reabilitarea şi modernizarea străzilor de acces, în municipiul Orăştie”. Contractul, care a fost semnat ieri de primarul oraşului Orăştie, Ovidiu-Laurenţiu Bălan, şi directorul ADR Vest, Sorin Maxim, prevede înfiinţarea unui muzeu al civilizaţiei dacice în oraşul aflat vechea capitală a dacilor din Munţii Orăştiei, Sarmizegetusa Regia, şi a cetăţilor care o înconjurau.

O clădire din centrul vechi al oraşului va fi refăcută, după care se va amenaja aici un muzeu care va respecta exigenţele standardelor internaţionale.


Spaţiul de la parter va fi destinat unui muzeu de carte veche şi icoane, şi unui spaţiu de documentare şi cercetare pentru Comitetul UNESCO şi Consiliul Ştiinţific al cetăţii Sarmizegetusa Regia, ansamblu aflat în patrimoniul UNESCO, iar la etaj va fi amenajat Muzeul Civilizaţiei Dacice. Expoziţiile permanente vor fi cele de etnografie şi arheologie – „Civilizaţia dacilor din Munţii Orăştiei” dar vor exista şi spaţii pentru amenajarea unor expoziţii temporare. Valoarea totală a investiţiei este de 24.283.201,91 lei, din care 22.821.748,98 lei reprezintă fonduri nerambursabile, iar perioada de implementare a proiectului este de 43 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.