Bilet de călătorie valabil timp de o oră pe mijloacele de transport...

Bilet de călătorie valabil timp de o oră pe mijloacele de transport în comun din Timișoara. Care va fi prețul

1
DISTRIBUIȚI

Modificare importantă în ceea ce privește biletele cu care se poate circula pe mijloacele de transport în comun din Timișoara. Astăzi, în plenul Consiliului Local Timișoara, a fost votat un proiect de hotărâre prin care biletul de călătorie valabil pe un singur mijloc de transport în comun să fie înlocuit cu un bilet unic cu o valabilitate de 60 de minute.

Inițial, în proiectul de hotărâre era specificat că un astfel de bilet unic ar urma să coste 3 lei, fiind majorat cu 0,50 de bani, însă Nicolae Robu a propus ca tariful să nu fie majorat, iar consilierii locali au fost de acord.

„Demult am discutat să introducem și noi ceea ce se practică în Occident. Și anume, să poți circula o oră cu acel bilet pe câte mijloace de transport public este cazul. Colegii s-au gândit că dacă facem asta, vor scădea mult veniturile și de aceea s-a propus ca deodată cu această schimbare de abordare a lucrurilor, adică trecerea la taxarea pe timp, să se și majoreze prețurile. Eu zic să lăsăm cum au fost, 2,5 lei, și vom vedea că nu vor fi asemenea consecințe cum este o teamă că se întâmplă.


Nu cred că este cazul ca acum să introducem și o majorare de tarif. Propun să faceți un amendament astfel încăt să rămână tariful de 2,5 lei”, a spus Nicolae Robu, în plen.

Pe de altă parte, consilierul local independent Adrian Orza a atras atenția că ar fi nevoie să fie încurajată realizarea de abonamente pe mijloacele de transport în comun din Timișoara, pentru că acestea aduc venituri substanțiale societății.

„Am avut audit la STPT și se vorbea acolo că societatea are nevoie de cash-flow constant pentru că se nu se află într-o situație financiară tocmai fericită. O măsură ar fi să încurajăm abonamentele și să facem ca aceste călătorii ocazionale să fie cât mai puține. Vă reamintesc faptul că a scăzut numărul abonamentelor la STPT. Eu cred că politica de tarifare ar putea fi axată pe creșterea numărului de abonamente în detrimentul biletelor ocazionale”, a precizat Adrian Orza.

Nicu Bitea, directorul STPT, a afirmat că a propus majorarea biletelor de călătorie cu 50 de bani pentru că „în 60 de minute un călător poate schimba cel puțin două mijloace de transport în comun. Orice ban care vine către STPT este de bun augur, având în vedere că am parcurs o perioadă dificilă, acum suntem pe un trend bun”.

În documentația care însoțește proiectul de hotărâre aprobat în plenul Consiliului Local Timișoara de astăzi se arată că s-a decis trecerea la un bilet unic de călătorie valabil 60 de minute cu scopul asigurării unei conectivități mai bune a călătoriilor, iar această inițiativă „va veni în sprijinul populației din municipiul Timișoara și din alte localități care vizitează municipiul”.

Biletul unic de călătorie va fi valabil pe toate liniile de transport urban, metropolitan și expres.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.