Călin Dobra îl persiflează pe Nicolae Robu pe tema ACS Poli. Provocare...

Călin Dobra îl persiflează pe Nicolae Robu pe tema ACS Poli. Provocare „utopică” lansată către ASU Poli şi Ripensia

2
DISTRIBUIȚI

Călin Dobra, şeful CJ Timiş, a criticat dur „maniera în care a fost condus de administrația Robu…” clubul de fotbal ACS Poli. Acesta spune că tocmai managementul defectuos a îndepărtat autorităţile judeţene, implicate însă în ONG cu drepturi aparent egale, de proiectul început în 2012. Totodată, Dobra a lansat o „Soluţie radicală pentru fotbalul timişorean”: O unire între Ripensia şi ASU Politehnica.

ACS Poli are zilele numărate după a doua retrogradare consecutivă, care a dus-o cu datorii uriaşe în Liga a III-a. După ce ieri primarul Nicolae Robu a anunţat că nu se va mai implica la clubul de fotbal, astăzi a venit rândul preşedintelui CJ Timiş, Călin Dobra, să vorbească despre eşecul acestui proiect. Într-o postare pe Facebook cu titlul „Soluție radicală pentru fotbalul timișorean” acesta susţine că „implicarea unor persoane paralele cu fenomenul, golgheteri de ocazie, au scos Timișoara de pe harta fotbalului de performanță” şi că deciziile defectuoase au îndepărtat CJT-ul de club. Reamintim că la începutul ediţiei 2014-15, după revenirea ACS-ului în Liga I, Curtea de Conturi a blocat finanţarea, atât cea venită de la autorităţile locale, cât şi cea de la „Judeţ”(, stabilind un prejudiciu total de 52 de milioane lei – bani cu care s-au finanţat toate cluburile sportive între 2012-14).

Dobra merge mai departe cu o propunere îndrăzneaţă, dar cu slabe şanse de izbândă, propunând practic crearea unui singur club dintre ASU Politehnica şi Ripensia, care să beneficieze de finanţare privată iar „Consiliul Județean, va asigura finanțarea sectorului juvenil, fără o implicare directă în conducerea clubului”.


Cele două proiecte sunt însă total diferite, ASU Politehnica e echipa Univ. Politehnica, preluată printr-un contract de management de către Druckeria, în timp ce Ripensia are un patronat, ales de oamenii de afaceri implicaţi în club.

Iată mai jos postarea lui Călin Dobra:

„Soluție radicală pentru fotbalul timișorean.

Managementul defectuos, fondurile cheltuite fără discernământ și implicarea unor persoane paralele cu fenomenul, golgheteri de ocazie, au scos Timișoara de pe harta fotbalului de performanță.

Am pus umărul din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean la nașterea acestui club în anul 2012 dar m-am retras după o perioadă din toate funcțiile tocmai din cauza celor descrise mai sus.

Un club care dorea să ajungă în elită nu putea fi condus de maniera în care a fost condus de administrația Robu… și regret că am avut dreptate.

Ca iubitor al fenomenului și fost sportiv, nu pot decât să deplâng situația în care a ajuns fotbalul în Timișoara.

Dar, tocmai pentru că îmi pasă, vin cu o provocare către celelate echipe, ASU și Ripensia. Haideți să depășim orgoliile și să punem bazele unui singur club care să dispună de finanțare privată și care să își propună promovarea în prima divizie. Autoritățile locale, în speță Consiliul Județean, va asigura finanțarea sectorului juvenil, fără o implicare directă în conducerea clubului. Să conducă specialiștii. Asta e soluția pe care o propun și de la care ar trebui să pornească discuțiile despre revigorarea fenomenului”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.