Caz similar cu al Sorinei, în vestul țării. O fetiță de șapte...

Caz similar cu al Sorinei, în vestul țării. O fetiță de șapte ani, pe punctul de a fi despărțită de asistentul maternal care are grijă de ea de la vârsta de un an

1
DISTRIBUIȚI

gabriela

Un caz similar cu al Sorinei a apărut și în vestul țării. O fetiță în vârstă de șapte ani, care a fost luată în plasament în anul 2013 de către un asistent maternal din orașul Bocșa, județul Caraș-Severin, este pe punctul de a fi despărțită de cei care a crescut-o după ce a fost finalizată procedura de adopție în cazul unei familii din Timișoara, scrie Reper24.

Gabriela, fetița în vârstă de șapte ani, a fost luată în plasament de către un asistent maternal din orașul Bocșa, județul Caraș-Severin, în anul 2013. Fetița s-a născut cu mai multe probleme de sănătate, astfel că s-a aflat pe lista copiilor greu adoptabili în toți acești ani. Prin urmare, doar în acest an o familie din Timișoara s-a arătat interesată să o adopte, procedura fiind definitivată recent.

Șeful Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Caraș-Severin, Elena Amzoi, ne-a declarat că asistentul maternal se opune ca fetița să fie adoptată.

„Eu pot să vă spun că DGASPC Caraș-Severin a urmat calea legală în toată procedura de adopție, începută în anul 2014.


Asistentului maternal, am documente în sensul acesta, i s-a adus la cunoștință dacă dorește să adopte copilul, pentru că are prioritate. Familia a spus că nu dorește. În acest moment, refuză să dea copilul familiei adoptatoare. Sunt și asistenți maternali care înțeleg, sunt și asistenți maternali care nu înțeleg. Însă asistenții maternali sunt primii care iau la cunoștință faptul că copiii trebuie dați spre adopție, sunt primii care sunt întrebați dacă vor să-i adopte și ei spun că nu doresc, în ideea de a mai câștiga niște bani (n.r. salariul de asistent maternal). Copilul aflat în grija asistentului maternal din Bocșa a fost din anul 2014 dat spre adopție, doar că nimeni până în acest moment nu a fost interesat să-l adopte, pentru că este un copil greu adoptabil”, a afirmat Elena Amzoi.

Asistentul maternal din Bocșa trebuie să o predea pe Gabriela în data de 3 iulie, pentru a fi adoptată de familia din Timișoara.

1 COMENTARIU

  1. Statul e de vina , ala pt care va da-ti mai mult de jumatate din viata prin taxe , ce sa ii mai dea sa mance la copila daca nu mai primeste salariul si nu ii mai merge cartea de munca , oamenii din tara asta sunt niste idioti , ar trebuii sa ii lase pe oameni sa o adopte si drept recompensa pt fabta lor frumoasa sa primeasca ajutor social in continuare cum primesc toti tiganii din oltenia , pt ca in modul in care se prezinta legea in ziua de azi favorizeaza adoptarea copilului pe cei cu bani lucru care nu e corect avand in vedere ca e vb de un pui de om … care trebuie sa il muti la alta famile , un soc fantastic de mare pt un copil ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.